emer Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 W cenie do 100zł nalezy jeszcze wziąć pod uwage Vette V100 - choc nie ma oświetlenia ... Jeździłem jednoczesnie na V100 i 1606L - i mam dylemat co zostawic sobie na stałe ... vetta nie ma oświetl, ale ma pomiar temp (kurde - przyzwyczaiłem sie ...) Pozatym w opcji stoper vetta ma pomiar czasu i pzrejechanego dystansu w czasie mierzonego stoperem - jednocześnie na ekranie ... Klawiszologia tez eg mnie lepsza w veccie - ale z drugiej strony wieksze cyferki predkości aktualnej na sigmie .... Kurdekurde ...
dzidzia Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Ja bym brał Sigme. Sprawdzona i solidna firma, a funkcje ma bardzo fajne. IMO najlepszzy z tych trzech, nie warto wydawać pieniądze na bezprzewodowe bo mogą zawieść. Pozdrawiam
Putek Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Co do transmisji danych w cateeyeu to niema zadnych problemow, rowerem jezdze w kazdych warunkcha, 30 stopniowe upały, błoto, a nawet kilka oberwań chmury przeżył i jest naprawde ok
kielon Napisano 4 Września 2006 Autor Napisano 4 Września 2006 Widzę, że jak to już kilka osób zauważyło, każdy z tych trzech liczników jest w porządku. Jednak wstrzymam się jeszcze z kupnem, a na razie pośmigam na swojej starej Sigmie. Może w przyszłym sezonie CatEye wyda coś z większą ilością funkcji albo VDO podświetli swój sprzęt A może Sigma nas czymś jeszcze zaskoczy (najlepiej gdyby to była cena:P). Dzięki za wszyskie komentarze, pozdrawiam.
Slawek_l_83 Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Ja polecam VDO mam C1 bo wyższy sprzęt mi nie potrzebny a C1 ma wszystko czego potrzebuje brakuje mi tylko kadencji i tylko tyle. Wczesniej miałem Sigme i też sprzęt godny polecenia mam pulsometr sigmy i jest ok.A co do licznikow cateya i innych firm to sie nie wypowiem bo ich nigdy nie używałem i nie bede używał dla mnie to tylko sigma i Vdo istnieje!!!
Mody Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 A co do licznikow cateya i innych firm to sie nie wypowiem bo ich nigdy nie używałem i nie bede używał dla mnie to tylko sigma i Vdo istnieje!!! Dobrze ,ze zaznaczyles ,ze to dla Ciebie nie istnieja
Kriss Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Ja jeździłem kilka ładnych lat na Sigmie 500 i byłem z niej bardzo zadowolony. Teraz mam VDO C2DS i też jestem bardzo zadowolony
Road_King Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Kurde a chciałem kupić bezprzewodowa Sigmę .....
Slawek_l_83 Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Kurde a chciałem kupić bezprzewodowa Sigmę ..... Ja tez chcialem kupic cos bezprzewodowego ale bylo o wiele drozsze, bedziesz musial czesciej baterie zmieniac,a do tego czasem sie zdarzy ze licznik przestanie dzialac jak pojezdzisz po blocie:)!!! Zas przewodowe maja problem z kabelkami jak zle owiniesz to mozesz go zerwac!!! Sa plusy i minusy sam musisz wybrac!!!
skrzynia Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 a do tego czasem sie zdarzy ze licznik przestanie dzialac jak pojezdzisz po blocie:)!!! Nie spotkałem się z czymś takim... W jakim liczniku miałeś ten problem ?
hirikawa Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Właśnie sam zastanawiam się nad wyborem, bo mój stary licznik (11 lat!!!) ma już 3 kabel z rzędu i dalej są problemy, chyba pora by na emeryturę odszedł. Ta Sigma ma imho za dużo funkcji, ale podświetlenie fajne. W starym liczniku często tego brakowało..
kkkkk Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 uzywam vdo c3 od ponad roku i jak na razie sprawuje sie super , jakosc wykonania jest na najlepszym poziomie, ma duzy czytelny wyswietlacz i polski jezyk, co do podswietlania to pewnie jakby bylo raczej bym nie korzystal . wiec polecam vdo.
hirikawa Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Początkowo do VDO się przymierzałem ale teraz niewiem.. Ta Simga 1606L jest intuicyjna w obsłudze? Czy trzeba nieźle się oklikać w tych wszystkich funkcjach by znaleźć to co nas interesuje?
stumpjumper Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Ja mialem CatEye'a Tomo XC i naprawde fajny licznik w dobrej cenie, jedynie kabelek sie przerwal przy podrozy ktorejs ale dalo sie naprawic... pozniej byla Sigma 1106 i tez niezly chociaz wg mnie bardziej zagmatwany w obsludze i te przyciski jakos dziwnie chodza wolalem te z Cateye. Teraz szukam licznika i moze by doinwestowac w kadencje, ale nigdy z czyms takim nie jezdzilem, co byscie polecili z kadencja? pozdrowki
BARTSON Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Witam! Mam pytanie. Posiadam podstawkę wraz z kablem, magnesem, itd VDO (wszystko oprócz licznika). Czy można wykorzystać to jako czujnik kadencji do Sigmy 1606 L? Bo myślę nad zakupem takiego licznika, a nie widzi mi się płacić dodatkowe 25 zł za czujnik. Jeżeli tak, to proszę o instrukcje Apropos mojego starego licznika VDO C05. Miałem go 4 lata i działał bez zarzutów. Czasem były problemy z założeniem go, mianowicie myślałem że jest dobrze założony, ale po jakimś czasie spadał, albo w porę się zorientowałem (i wtedy nie spadł). W zeszłym tygodniu podczas wieczornego przejazdu na rowerze (było już ciemno) licznik (nieumyślnie przeze mnie źle założony) spadł. Zorientowałem się dopiero po ok 500m - 1 km. Szukałem go, ale nie znalazłem. Trochę się zawiodłem na tej firmie, bo przez ich nieudolne mocowanie straciłem licznik. Miałem na myśli napisać do nich maila z tym jak to się na nich zawiodłem, ale polskiego nie znalazłem. :angry:
specjalized Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 według mnie nejlapesze liczniki to były te starsze sigmy, te z sankami
Kriss Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 BARTSON, ten system co ja mamw VDOC2DS - TwistLock bardzo mocno trzyma licznik i nie ma możliwości aby spadł - jestem z niego bardzo zadowolony
mile2 Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Cześć. Myślę że powinniście zerknąć na to http://allegro.pl/item126512020_profesjona...wy_licznik.html Pozdro for all
skrzynia Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 W jakim liczniku miałeś ten problem ? No i chyba się nie dowiem o jaki model chodziło i przy jakim przebiegu... Czyżby kolejny znawca-teoretyk?
kielon Napisano 25 Września 2006 Autor Napisano 25 Września 2006 Cześć. Myślę że powinniście zerknąć na to http://allegro.pl/item126512020_profesjona...wy_licznik.html Pozdro for all No dałeś do myślenia. Wygląd nie bardzo jak dla mnie, ale funkcje (!) . Jednak coś mi się tu nie podoba w tych licznikach . Nie wiem co... Mam jakieś ale...Hmmmmmm
Odys Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 No dałeś do myślenia. Wygląd nie bardzo jak dla mnie, ale funkcje (!) . Jednak coś mi się tu nie podoba w tych licznikach . Nie wiem co... Mam jakieś ale...Hmmmmmm Szkoda. że jeszcze herbaty nie gotuje.. Tak zupełnie serio, czytałem trochę na temat licznika tutaj i jakoś mnie porażają problemy z nim. Troche więcej o problemach. I to by chyba było tyle na temat tego licznika (aczkolwiek oczywiście mógł to być inny model )
mile2 Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 No dałeś do myślenia. Wygląd nie bardzo jak dla mnie, ale funkcje (!) . Jednak coś mi się tu nie podoba w tych licznikach . Nie wiem co... Mam jakieś ale...Hmmmmmm Tak wiem - wewnętrzene FUJ, ukryte PIE
kielon Napisano 26 Września 2006 Autor Napisano 26 Września 2006 Tak zupełnie serio, czytałem trochę na temat licznika tutaj i jakoś mnie porażają problemy z nim. Przeczytałem o tych problemach i teraz wiem, że to moje wewnętrzne FUJ jest uzasadnione . Swoją drogą uśmiałem sie niesamowicie. Mile2 wyszło Ci to hehe.
Sixer Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 A ja moge polecić Catye Velo 8 Vl - 800 http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...=0&did=124&l=pl tam na dole Fajny, lekki, dosyć dużo funckji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.