Darek14 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Zastanawiam się nad zakupem kół i na ten moment biorę pod uwagę: składane http://allegro.pl/kola-novatec-f482ia291-dt-r460-mac424-od-daveo-i6031160618.html Dobra waga, cena wydaje się również również, większa ilośc szprych niż w fabrycznych, szerokie obręcze, deklarowana przez sprzedającego wytrzymałość do 100 kg rowerzysty, pozytywne opinie o składającym koła. fabryczne: http://kxbike.pl/pl/p/Zestaw-kol-szosowych-NOVATEC-JETFLY-U2.1-3in1-1435g/564 bardzo dobra waga, w miarę szerokie obręcze. Czy jest ktoś w stanie konkretnie doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ostatnio trafiło na serwis koło fabryczne Novateca. Długość szprych była dobrana źle i nyple były ścinane przy główce. Dziwny błąd który producentowi kół nie powinien się przytrafiać. Nie było to to samo koło co w linku ale gdybam że na podobną dolegliwość cierpi cała linia tych kół, być może wiele innych w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dzięki z cenną informację. Czytam też opinie użytkowników i są raczej pozytywne: http://www.wiggle.co.uk/novatec-jetfly-alloy-clincher-road-wheelset/ Tutaj króciutka recenzja Bikeradar: http://www.bikeradar.com/road/gear/category/components/wheel-sets/product/review-novatec-jetfly-14-48293/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 W/g moich doświadczeń zawsze kołą składane przez zaufanego kołodzieja nad fabrycznymi. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Pytam bo ostatnio mocno się przewiozłem na składanych , a zaplatacz miał dobre opinie (Dandyhorse). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ja zdania nie zmieniam. Jedyne co spowodowało zmianę mojego najbardziej zaufanego kołodzieja to fakt, że przeprowadziłem się i mam teraz do niego niemal 3h jazdy. Szczęśliwie, na miejscu znalazłem innego gościa, którego robota dorównuje standardom tego poprzedniego. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ja mogę polecić Dawida z forum. Składa bardzo dobre koła. Wiele osób z forum w tym Ja kupowało od niego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Daveo dobrze składa kółka, również od niego mam swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Zapytałem o koła równolegle na szosa,org i odradzono mi je, ze względu na delikatne szprychy i piasty z "mikroskopijnymi" łożyskami. Niespecjalnie znam się na tym więc jestem zmuszony polegać na opiniach osób bardziej obeznanych w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Uderz do Daveo, a będzie Pan zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ostatecznie zamówiłem koła składane, jak z pierwszego linku, ale z innymi szprychami. Mam nadzieję, że tym razem nie będę zgrzytać zębami jak podczas pierwszej przygody z kołami składanymi (ale zrobionymi przez innego wykonawcę, nie Daveo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Do tej pory na kołach złożonych przez Daveo przejechałem około 1100 km (nie za wiele, ale jeżdżę nie tylko na tym jednym rowerze) i wszystko jest w porządku. Po złych doświadczeniach z poprzednimi składanymi kołami (przez Dandyhorse) miałem trochę obaw, a na razie jestem zadowolony i mam nadzieję, że tak pozostanie. W sprawie ewentualnych składanych kół, na pewno ponownie zgłoszę się do Daveo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.