Skocz do zawartości

[Koła] wybór między składanymi a fabrycznymi.

Darek14

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem kół i na ten moment biorę pod uwagę:

składane

http://allegro.pl/kola-novatec-f482ia291-dt-r460-mac424-od-daveo-i6031160618.html

Dobra waga, cena wydaje się również również, większa ilośc szprych niż w fabrycznych, szerokie obręcze, deklarowana przez sprzedającego wytrzymałość do 100 kg rowerzysty, pozytywne opinie o składającym koła.

fabryczne:

http://kxbike.pl/pl/p/Zestaw-kol-szosowych-NOVATEC-JETFLY-U2.1-3in1-1435g/564

bardzo dobra waga, w miarę szerokie obręcze.

Czy jest ktoś w stanie konkretnie doradzić.

Ostatnio trafiło na serwis koło fabryczne Novateca. Długość szprych była dobrana źle i nyple były ścinane przy główce.

Dziwny błąd który producentowi kół nie powinien się przytrafiać. Nie było to to samo koło co w linku ale gdybam że na podobną dolegliwość cierpi cała linia tych kół, być może wiele innych w ofercie. 

• Mod Team

Ja zdania nie zmieniam. Jedyne co spowodowało zmianę mojego najbardziej zaufanego kołodzieja to fakt, że przeprowadziłem się i mam teraz do niego niemal 3h jazdy.

Szczęśliwie, na miejscu znalazłem innego gościa, którego robota dorównuje standardom tego poprzedniego.

Szacunek...

I.

• 1 miesiąc temu...

Do tej pory na kołach złożonych przez Daveo przejechałem około 1100 km (nie za wiele, ale jeżdżę nie tylko na tym jednym rowerze) i wszystko jest w porządku. Po złych doświadczeniach z poprzednimi składanymi kołami (przez Dandyhorse) miałem trochę obaw, a na razie jestem zadowolony i mam nadzieję, że tak pozostanie. W sprawie ewentualnych składanych kół, na pewno ponownie zgłoszę się do Daveo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...