Skocz do zawartości

[opony] Vittoria Saguaro traction vs. speed

rafb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakupiłem opony Saguaro 29 x 2.2 TNT i mam dylemat jak je założyć. Przeczytałem archiwalne wątki i tylko namieszało mi to w głowie, bo co użytkownik to inne ustawienie.

Potrzebuję porady jakie ustawienie będzie optymalne na cięższy teren (Beskidy). Traction czy Speed na przód i tył ?

Zamierzam uszczelnić je na mleku, więc nie będę eksperymentował z różnymi ustawieniami. Założę raz i jak będą trzymać ciśnienie to tak będę jeździł cały sezon.

Napisano

Osobiście nie czułem różnicy między 2x traction, a 2x speed. Koniec końców na przód dałem traction, a na tył speed.

Napisano

A np. Schwalbe oznacza kierunkowe opony FRONT/REAR i kierunek front jest "speed" a rear "traction", ale to już trzeba doczytać :yucky:

Przy jeździe bardziej w dół to rzeczywiście lepiej traction i to chyba na oba koła, ale do XC zaleca się jak napisałem wyżej.

Napisano

Potrzebuję porady jakie ustawienie będzie optymalne na cięższy teren (Beskidy).

Ja bym się nie zastanawiał jak je założyć, tylko czy to w ogóle zakładać tego typu opony w cięższy teren ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...