MarsxPL Napisano 23 Marca 2016 Napisano 23 Marca 2016 Witam wszystkich serdecznie, Panowie mam problem z ukształtowaniem opony na obręczy. Już nie mam siły do tej świni... próbowałem ją już kształtować, wyginałem we wszystkie strony ale nic to nie dało,(tylko palce mnie bolą) gdy pompowałem to i tak wchodziła z jednej strony w obręcz. Opona to Schwalbe City Lite z dętką Schwalbe. Dodaje zdjęcia. W czym problem ?
Kozek Napisano 23 Marca 2016 Napisano 23 Marca 2016 Spróbuj napompować około 1-2 bar, a następnie dosyć mocno parę razy przetoczyć po podłodze i napompować do 6 bar, powinna wtedy "wskoczyć" na swoje miejsce. Nie zaszkodzi też użyć wody z mydłem/płynem do naczyń na krawędziach obręczy.
MarsxPL Napisano 23 Marca 2016 Autor Napisano 23 Marca 2016 Dzięki kolego lecę do garażu za 30-60min dam ci odpowiedz.
HarveyDent Napisano 23 Marca 2016 Napisano 23 Marca 2016 Mydliny i kompresor na stacji załatwią temat
Mod Team adamos Napisano 23 Marca 2016 Mod Team Napisano 23 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.