Skocz do zawartości

[Rower] racextract cóż to za marka...

kosmoski85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacnych forumowiczów,

Natknąłem się na allegro na ofertę rowery marki racextract. Komponentowo wygląda przyzwoicie, szczególnie za cenę za jaką oferuje go sprzedawca.

Oczywiście można by się pokusić w nim np o wymianę hamulców, ale ten temat pomińmy.

Interesuje mnie opinia na temat tej firmy, czy ktokolwiek z Was miał kiedyś z nią do czynienia i jakie są wasze odczucia? Ja przyznaję, że jest to dla mnie coś egzotycznego.

W sumie zastanawia mnie tez geometria ramy, która nie jest dostępna do wglądu. 

http://allegro.pl/nowy-racextract-29er-crossride-manitou-xt-m780-i6054874951.html

Pozdrawiam

Marcin

Jest to - jeśli w ogóle - produkt niemiecki, lokalny tak jak marki mniej lub bardziej polskie, być może produkt z logo stworzonym dla internetowego albo stacjonarnego sklepu w Niemczech. Cena atrakcyjna bo mniej pośredników w łańcuchu sprzedaży.

Wg strony producenta to produkt stworzony w Niemczech (w jakimś stopniu) przez trzykrotnego zwycięzcę transalpa.

Wejdź na ich stronę, jest trochę o historii w zakładce uber uns. Marka ma 5 lat.

• 2 tygodnie później...

Rower w specyfikacji:

Shimano XT 2 x10 (cranks; rear derailer; front derailer)
Shimano Deore Brakes
Shimano Deore Shifter
Chain Shimano HG54
Cassette Shimano XT 
Manitou Marvel Comp inkl. Lockout System
Mavic Cross Ride 29er Wheels
Continental Race King 2.2 tyres
Frame: racextract Alu Hydrox Technologie (Tapered Steerer Head Tube, Post Mount Brake, internal cable)

Weight will be around 12,1 kg without pedals.

Części nowe ale bez gwarancji bo z wystawy. Cena 3200. Jak dla mnie i tak się opłacało bo w tej cenie latają używki i to często na gorszym sprzęcie. Fakt, marki może lepiej znane.

W sumie to co na zdjęciu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...