Skocz do zawartości

[Manetki] Manetki XT M770 Przeróbka

Alpina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!  :whistling:

Dzis nęka mnie pewna rzecz... Mam manetki Shimano XT SM-BL770 (zwykła klamra) i chciałbym przerobić je na I-Spec-a. Na allegro są takie oto adaptery: http://allegro.pl/shimano-sm-sl78b-adapter-i-spec-laczy-manetke-klam-i5510760546.html Teraz pytanie czy będzie to pasować do mojej manetki (nie ma jej na liście)? Patrząc wizualnie to raczej powinno śmigać...

I-Spec nie jest aż taki super . Są już 3 rodzaje tego ustrojstwa (w ciągu 5 lat) :

- I-Spec A ( BL-M666, pierwsze BL-M785 )

- I-Spec B ( BL-M615, BL-M675 , nowsze BL-M785 )

- I-Spec II ( BL-M8000 )

I co najgorsze - nie są ze sobą kompatybilne.

EDIT

@@lucass3 słuszna uwaga - literówka poprawiona.

I-Spec nie jest aż taki super . Są już 3 rodzaje tego ustrojstwa (w ciągu 5 lat) :

- I-Spec A ( BL-M666, pierwsze BL-M785 )

- I-Spec B ( BL-M615, BL-M675 , nowsze BL-M785 )

- I-Spec II ( BL-M8000 )

I co najgorsze - nie są ze sobą kompatybilne.

EDIT

@@lucass3 słuszna uwaga - literówka poprawiona.

Kompatybilność jest częściowa, tzn. do klamki I-Spec A da się zamontowaćmanetki I-Spec A i B, do I-Spec B tylko B, tak samo do I-Spec II tylko i-Spec II.

To niekoniecznie jest gmatwanie. Wiele rozwiązań nie ma w założeniu bezproblemowej adaptacji wstecznie.

Na co dzień stykam się z masą różnych rowerów i powiem ze dylematy sprzętowe z powodu niemożności zagrania czegoś to problem bardzo małej grupy osób wręcz kwestie jednostkowe. Wiekszosc klientów /ludzi kupujących rowery najzwyczajniej w świecie nie kombinuje i to nie dlatego że nie jest w stanie tylko poprostu tego nie potrzebuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...