cesi99 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam. Na początku się może przedstawię oraz opiszę wszystko.. No to tak: Lat:16 (17 w czerwcu) Wzrost:172cm Waga:70kg Ubiegły sezon: ok.2000km Śr pręd: 20-25km/h Maks dystans: 140km A do sedna.. To wiem, że na jakiekolwiek treningi i przygotowania, ale chciałbym ułożyć sobie jakiś plan treningowy, ponieważ zwykła jazda po 15,30,40,50km nie, że mnie nudzi, ale po prostu wg mnie nie ma nic na celu i chciałbym po prostu sobie trenować np: podjazdy, interwały czy coś tylko nwm jak się zabrać za ułożenie takiego planu. A jeżeli chodzi o cel, bo pewnie bd o to pytać to mam takie bardziej plany: -osiągnąć śr pręd 25-30km/h -przejechać: do Krk i Góra św. Anny (po 100km w jedną stronę) oraz Cieszyn 140km w jedna ale tam raczej tylko do Cieszyna a powrót pociągiem Dodatkowo powiem, że nie mam pulsometru i nie mam w planach kupować więc jazda z tętnem odpada. A więc jakby ktoś chciał pomóc w ułożeniu takiego planu to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Średnia prędkość i max absolutnie nie jest żadnym wyznacznikiem. Temat jest zbyt obszerny aby zająć się nim na forum. Trening to nie tylko jazda na rowerze..to również odpowiednia dieta, odpoczynek, pzryjemność z jazdy ..i tak dalej i tak dalej. Czytaj...czytaj..jeździj..jeździj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Jazda jazda i jeszcze raz jazda. Pamiętaj o zasadzie "Nie ma złej pogody do jazdy - są źle ubrani rowerzyści" Zaczynałem podobnie - najpierw krótkie wypady, coraz dłużej i dłużej, aż do teraz kiedy śr prędkości mam ok 30km/h i dystanse 100km to luz (aczkolwiek słaby to wyznacznik, bo lepsze 20km/h w górach niż 50km/h z górki ). Polecam też znaleźć jakiegoś kompana na początek - zawsze milej Swoją drogą, też jestem z okolic Częstochowy. Jeśli złapałbyś bakcyla do jazdy, a później chciał ścigać w MTB, to możesz próbować dołączyć do drużyny Katolik Częstochowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.