Seon Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 witam, postanowiłem wymienić starego górala na coś nowego do 2500 zł. Po długiej rozmowie w salonie uwagę skupiam na Trek Marlin 7. Tu specyfikacja http://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-g%C3%B3rskie-sportowe/marlin/marlin-7/p/2021600-2016. Co o tym sądzicie? A może w tej cenie coś innego. Rower będzie używany w każdy weekend po wiele godzin, a w tygodniu 2x do 3 godzin po nie utwardzonych drogach, leśnych duktach, ogólnie po bezdrożach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Słabiutki ten Trek. Płacisz za fajny napis na ramie. Zobacz sobie coś takiego: http://allegro.pl/rower-29-megamo-natural-15-full-deore-hydrau-taper-i6040158656.html - warto dopłacić, masz taperowaną główkę, co prawda amor nadal na sprężynie ale to XCR więc teoretycznie jeden z lepszych sprężyniaków, pełne Deore i korba na HTII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) Osprzęt w Treku wynienisz z czasem a w przypadku Megamo zostanie ci [brzydki wyraz] rama z 455mm ogonem W Treku płacisz właśnie za naprawdę dobrą ramę ... i ten znaczek na niej. Edytowane 22 Marca 2016 przez rambolbambol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 a może jakiś Kross? ten trek rzeczywiście conajwyżej średni ale tego co dał talento nie bierz bo będziesz miał koszmary po nocach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 To ja może zacytuję siebie samego z innego wątku: TREK- Pękła mi rama.- Gdzie mamy wysłać nową?KONA- Pękła mi ...- Tak wiemy, już wysłaliśmy do sklepu nową na podmiankę.DECATHLON- Pękła mi rama.- Proszę przynieść rower do najbliższego sklepu. Wymienimy jak będziemy umieli.KTM- Pękła mi rama, ale rower jest już po gwarancji.- To nie powinno się wydarzyć. Ramę wymienimy na nową, ale będzie to nowszy model bo ten jest już nieprodukowany. Przepraszamy za kłopot.SPECIALIZED- Czy już pękła Panu rama w S-Works, bo możemy wymienić?GIANT- Pękła mi rama.- A ile pan waży, bo jak więcej niż w gwarancji pisze, to mogą być problemy.TESCO- Pękła mi rama.- Pan pójdzie na salę i popatrzy w kartonach z rowerami czy został jeszcze jakiś z całą ramą.ALLEGRO / OLX- Ale ta rama jest pęknięta!- [Abonent czasowo niedostępny]KROSS- Pękła mi rama.- A czy ma Pan jeszcze gwarancję? Ile Pan waży? Nie wymieniał Pan czasem czegoś, typu gripy na przykład. A tak wogóle to pewnie rower był źle użytkowany. Przegląd po miesiącu był w autoryzowanym serwisie? Wymiana może i cztery miesiące potrwać, wie Pan? Ramy MTB w tym rozmiarze się skończyły, ale możemy dać od roweru miejskiego od ręki. Nie w sumie nie możemy, bo też się skończyły. Za drobną dopłatą możemy wymienić na niższy model od ręki, ale za przekładkę części Pan płaci. Nie wiem w sumie, muszę sie skonsultować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Zapytam z ciekawości: Co w tym Megamo jest nie tak? Sam się kiedyś nad nim zastanawiałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 chociażby wygląd na obrazku wygląda strasznie szkaradnie, i tak jak napisał Rambol długi ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) Megamo, ok to jadę po samych detalach ramy: - pochodzenie ramy, stawiam na Aliexpress Toż to nawet KinesisTW nie jest - rower górski o kątach 73/71 uznaję za niekoszerny, bo crossiarski. Na ugięciu amorka kąty będą jeszcze bardziej rozwarte. - mocowanie tylnego hamulca jakieś takie niepewne - ogon o długości 455mm to ani wyścigowe ani górskie, tylko takie bardziej relaksowo-wyprawowe coś - górna rurka przykrótka w każdym z rozmiarów i będzie trzeba stosować 110mm mostek, żeby się na rowerze pomieścić. Osprzęt poprawny. Edytowane 22 Marca 2016 przez rambolbambol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Prawda jest taka, że po za kolorem te rowery się nie różnią zbyt wiele. Jeden i drugi z rowerem górskim mają jedynie wspólny rozmiar koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seon Napisano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) W podobnej cenie może lepsza jest Merida http://www.rowerymerida.pl/produkt1017/bignine-100-rower-merida.html? albo cube http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/cmpt/cube-aim-sl-red-n-black-2016/? Co sądzicie? Edytowane 23 Marca 2016 przez Seon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Merida po cenie katalogowej wypada słabo. W tym budżecie dostaniesz lepszy, zeszłoroczny model na powietrznym amortyzatorze -> Merida Big Nine 300 2015 Jaki rozmiar ramy potrzebujesz? Czasem zdarzają się dobre promocje na bardzo małe lub bardzo duże rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seon Napisano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Piotrek 383: 19,5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seon Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 A co sądzicie o http://www.unibike.pl/evo29.html w cenie 2600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi