quattro93 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam jestem tu nowy na forum oraz słabo się orientuje jakie amortyzatorki oraz kierownice zakupić po kradzieży do Gazelle XR0 28 cali, rodzaj rury, średnica osi, rury itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ile chcesz wydać? Rura sterowa prosta 1 1/8". Kierownica w zależności od mostka i upodobań (do crossa raczej 25,4mm średnicy mocowania). Jeśli zajumali amor i kierę to pewnie też mostek i parę innych drobiazgów (np. podkładki dystansowe, czapkę ze śrubą ściągającą). Będziesz też potrzebował dolnej bieżni sterów i gwiazdki (lepiej kupić nowe, tanie stery w komplecie z czapką np. neco za ~12zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Dzięki około 300 zł na części używane. To co zostało po rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 serio? ludzie już nie mają co robić... rozumiem ukraść jakąś rebę albo coś karbonowego- ale zwykłego suntoura? przecież za to ledwo flaszkę kupi (w obu przypadkach uciąć takiemu łapy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Widzę, że brak też hamulców, klamek, manetek i linek. Zapewne przerzutkowych linek również brak. Na nowych częściach za 300 nie zrobisz. Co do używanych nie mam rozeznania. Mogę ew. za 50 oddać mało śmiganego SR NVX w kolorze czarnym (blokada mechaniczna, gwiazdka nabita, dolna bieżnia na miejscu, dorzucę łożyska, kapsel i górną bieżnię).Za 50 miałbym prawie nowe klamkomanetki acera 8x3. Kierownicę, mostek nowe za 100 dałoby się kupić. Podkładki, chwyty, linki, pancerze i hamulce za 100-150. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Rodzaj rury ahead czy z gwintem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ahead 1 1/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Posiada, może ktoś na sprzedaż tę części w komplecie które zostały wymienione? Średnica rury 1.1/8 ? jeśli rozmiar posiada 25,4 Dodałem fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Średnica rury 1.1/8 ? jeśli rozmiar posiada 25,4 Umiesz używać suwmiarkę? Mi to wygląda na około 3cm(nie widać dokładnie) Bieżnia sterów zawsze jest trochę szersza niż rura. Posiada, może ktoś na sprzedaż tę części w komplecie które zostały wymienione? Wątpię że ktoś za 300zł sprzeda ci wszystkie potrzebne części. Zastanów się też czy nie lepiej będzie zainwestować w sztywny widelec bo za tą cenne nie kupisz amortyzator tylko uginacz który dodaje masy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dokładnie średnica sterów wynosi 2,5 cm, a z tego co czytałem 1.1/8 to już standard i wynosi 28,6 mm dlatego chce się upewnić ponieważ, słabo się orientuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Zrób lepsze zdjęcie suwmiarki bo wydaje mi się że tam jest trochę więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Hehe zapomniałem, że się od zera mierzy to wszystko jasne 1.1/8 28,6 mm To pozostało tylko szukać aukcji z 1.1/8 w Dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Zmierz jeszcze min. długość rury sterowej - tzn ile ma wysokości główka ramy i dodaj jakieś 3cm na podkładki dystansowe i ze 4cm na mostek. Gdyby nie aledrogo to amor, stery i klamkomanetki byłyby w drodze do Ciebie. Też jestem wkur.... bo obcemu (spoza forum) nie chciałem sprzedawać za takie pieniądze. Chociaż może nic z tego nie wyjdzie bo niby kupił ale się nie odzywa. BTW: mam jeszcze na sprzedaż SR CR7 (rura około 220mm, 1 1/8, gwintowana, skok 60) oraz XCM HLO pod 27,5" (rura około 200mm, 1 1/8, bez gwintu, skok 100, tylko tarcze) ale w domku letniskowym więc zdjęcia i dostępność dopiero za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quattro93 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Ok wysokości główka ramy 14,4 mm + 3cm + 4cm Gdyby gościu się nie odezwał to byłbym zainteresowany, oraz tym SR CR7 Wyśle numer na maila, gdyby tam coś się zmieniło, to nawet w nocy można smsa wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.