Skocz do zawartości

[amortyzator] zakup do Gazelle XR0

Rekomendowane odpowiedzi

Ile chcesz wydać? Rura sterowa prosta 1 1/8". Kierownica w zależności od mostka i upodobań (do crossa raczej 25,4mm średnicy mocowania). Jeśli zajumali amor i kierę to pewnie też mostek i parę innych drobiazgów (np. podkładki dystansowe, czapkę ze śrubą ściągającą). Będziesz też potrzebował dolnej bieżni sterów i gwiazdki (lepiej kupić nowe, tanie stery w komplecie z czapką np. neco za ~12zł).

Widzę, że brak też hamulców, klamek, manetek i linek. Zapewne przerzutkowych linek również brak. Na nowych częściach za 300 nie zrobisz. Co do używanych nie mam rozeznania. Mogę ew. za 50 oddać mało śmiganego SR NVX w kolorze czarnym (blokada mechaniczna, gwiazdka nabita, dolna bieżnia na miejscu, dorzucę łożyska, kapsel i górną bieżnię).Za 50 miałbym prawie nowe klamkomanetki acera 8x3. Kierownicę, mostek nowe za 100 dałoby się kupić. Podkładki, chwyty, linki, pancerze i hamulce za 100-150.

Średnica rury 1.1/8 ? jeśli rozmiar posiada 25,4

Umiesz używać suwmiarkę?  :whistling:

Mi to wygląda na około 3cm(nie widać dokładnie) Bieżnia sterów zawsze jest trochę szersza niż rura. 

Posiada, może ktoś na sprzedaż tę części w komplecie które zostały wymienione?

Wątpię że ktoś za 300zł sprzeda ci wszystkie potrzebne części. Zastanów się też czy nie lepiej będzie zainwestować w sztywny widelec bo za tą cenne nie kupisz amortyzator tylko uginacz który dodaje masy.

Zmierz jeszcze min. długość rury sterowej - tzn ile ma wysokości główka ramy i dodaj jakieś 3cm na podkładki dystansowe i ze 4cm na mostek.

Gdyby nie aledrogo to amor, stery i klamkomanetki byłyby w drodze do Ciebie. Też jestem wkur.... bo obcemu (spoza forum) nie chciałem sprzedawać za takie pieniądze. Chociaż może nic z tego nie wyjdzie bo niby kupił ale się nie odzywa.

BTW: mam jeszcze na sprzedaż SR CR7 (rura około 220mm, 1 1/8, gwintowana, skok 60) oraz XCM HLO pod 27,5" (rura około 200mm, 1 1/8, bez gwintu, skok 100, tylko tarcze) ale w domku letniskowym więc zdjęcia i dostępność dopiero za jakiś czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...