Mutabor Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 Hej. Mam lekko padlinowaty rower, którego używam do dojazdów na uczelnie i małe wycieczki po Trójmieście. Kupiłem go jako używanego, ale nie znałem się jeszcze wtedy ani trochę na rowerach. Zresztą kupiłem tanio (500zł), a napęd miałem nowy (korba, kaseta, łańcuch, linki + pancerze). W celu bezpieczeństwa jazdy chciałem wymienić w tym roku klocki hamulcowe (V-brake), ale mam scentrowane przednie koło i ciężko było mi to ustawić, aby było komfortowo. Oglądając obręcze, doszedłem do wniosku, że w sumie rowka kontrolnego to nigdy nie widziałem na nich, więc też należałoby je wymienić. Koła to nic nadzwyczajnego. Obręcze Grunert i piasty Shimano exage. Rozglądam się za całymi nowymi i pomyślałem o takich: - piasty Novatec: PRZÓD (MODEL NT-751SB) TYŁ (MODEL NT-802SB) - obręcze RODI , MODEL AIRLINE PLUS - SZPRYCHY CZARNE SLE taki komplet przód i tył na V-brake i tył na kasetę mógłbym kupić za 250 zł. Warto? Czy lepiej coś innego pod 26 cali. Pozdrawiam!
piciu256 Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 nic lepszego w tej cenie raczej nie znajdziesz więc warto.
Mutabor Napisano 22 Marca 2016 Autor Napisano 22 Marca 2016 Jeszcze rozważam takie: http://allegro.pl/mocne-kola-26-rodi-scorpion-pod-kasete-8-9-10rz-bk-i5264615541.html i takie: http://allegro.pl/mocne-kola-26-rodi-scorpion-novatec-8-9-10rz-bk-i5231002775.html
piciu256 Napisano 22 Marca 2016 Napisano 22 Marca 2016 to co na początku podałeś jest najlepszą opcją z wymienionych w tym wątku bierz i ciesz się z jazdy
cervandes Napisano 23 Marca 2016 Napisano 23 Marca 2016 Ja w grudniu z tych dwóch dokładnie ofert wybrałem te na Skorpionach z Novatecami, Po pierwsze duża różnica w masie Airline ważą 2,5kg, po drugie Airline PLUS moim zdaniem przez ten paskudny stożek wyglądają koszmarnie. Zjechałem na kołach 750km w tym roku, dopiero tak naprawdę zaczynam sezon. Koła bez zarzutu, wszystko działa. Przód dwa łożyska 6000 2RS, tył jedno takie samo a jedno 6200 2RS. Bębenek na kuleczkach, swój już otworzyłem, bo moim zdaniem fabrycznie za głośny był + troszkę błotka zaliczyłem i ostatecznie ciekawość zwyciężyła - rozebrałem, wyczyściłem, nasmarowałem. Jestem z zakupu bardzo zadowolony, koła na maszynówkach to przepaść względem konusów, kulek. Kręcą się jak szalone a serwis to będzie bajka jeśli kiedyś łożysko zdechnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.