Hobson Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Cześć wszystkim, No cóż, nie uważałem, i rozdupczyłem obręcz w tylnym kole - 26" FRM 333 BOR. Najpierw się mocno wgniotła, a potem się lekko pękła, no i trzeba wymienić raczej. Mam upatrzoną FRM 388 (ale chyba już nie BOR, nie jestem jednak pewien) i mam pytanie, czy oprócz większej wagi coś przemawia na niekorzyść FRM 388 w porównaniu do 333? Jeśli wytrzymałość jest większa, to poczytuję to jako duży plus, w przypadku mojej wagi (80+ kg) zwiększona wytrzymałosć to dla mnie atut, a większa masa jest dla mnie do przyjęcia (i tak schudłem ostatniou 3kg ). Zależałoby mi na w miarę bezbolesnym wykorzystaniu reszty kółka (szprychy i piasta), więc jeśli nie jest tak, że 388 'zupełnie nie pasuje' albo 'może i pasuje, ale w ogóle nie jeździ', to chyba bym się na nią zdecydował. Czy moze zupełnie nie warto, i rozejrzeć się za czymś innym, chociażby FRM 366, FRM 333, albo DT 331? Dzięki i pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.