Skocz do zawartości

[rower] author basic wytrzymałość pod obciążeniem

NAGINATOR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower jak w tytule i nurtuje mnie pytanie czy taki rower a raczej rama wytrzyma obciążenie w okolicach 130 kg ( waga rowerzysty + fotelik z dzieckiem)? Czy w ogóle fotelik to bezpieczne rozwiązanie dla takiej ramy? Rower rocznik 2007 z wymienionym kołem na alexrims dm18 a fotelik hamax siesta.

http://www.bikekatalog.pl/2007/?ppg=show&baza=rowery&pid=5225&foto=6

Ps. Ponawiam pytanie bo pierwszy temat został usunięty

Napisano

Moją wypowiedź o ramie juz znasz  ...

Koło ... widzę że mas zna kasecie więc problem krzywych osi cię ominie.

Piszesz o obręczy Alexrims DM18 ...

Drogie i lekkie zestawy często mają ograniczenie wagi rowerzysty ... twoja obręcz to kawał żelastwa.

Sama ona katalogowo wazy 600g a to niewiele mniej co para ZTR Crest (2x340g ).

Tutaj też się nie masz czego obawiać.

Pozdro

Napisano

Myślałem żeby na dm 24 zmienić bo na dm18 smigam już dobre 5 lat i co sezon centrowanie, lekkie bicie jest ale na razie ok.

Dzięki za info

Napisano

Możesz spokojnie jeździć. Basic to bardzo pancerna rama. Nie słyszałem i nie widziałem aby mocowanie fotelika Hamaxa uszkodziła komukolwiek ramę, do carbona bym nie polecił montażu Hamaxa. Owszem zdarzyło się że podsiodłówka ciężej pracowała... ale to w mocno wycieniowanych ramach. Basic to sprzęt nadający się pod fotelik idealnie. Wreszcie zobaczysz co czuje jeździec z 20 kg nadwagi ;-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...