NAGINATOR Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Witam. Posiadam rower jak w tytule i nurtuje mnie pytanie czy taki rower a raczej rama wytrzyma obciążenie w okolicach 130 kg ( waga rowerzysty + fotelik z dzieckiem)? Czy w ogóle fotelik to bezpieczne rozwiązanie dla takiej ramy? Rower rocznik 2007 z wymienionym kołem na alexrims dm18 a fotelik hamax siesta. http://www.bikekatalog.pl/2007/?ppg=show&baza=rowery&pid=5225&foto=6 Ps. Ponawiam pytanie bo pierwszy temat został usunięty
rzezniol Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Moją wypowiedź o ramie juz znasz ... Koło ... widzę że mas zna kasecie więc problem krzywych osi cię ominie. Piszesz o obręczy Alexrims DM18 ... Drogie i lekkie zestawy często mają ograniczenie wagi rowerzysty ... twoja obręcz to kawał żelastwa. Sama ona katalogowo wazy 600g a to niewiele mniej co para ZTR Crest (2x340g ). Tutaj też się nie masz czego obawiać. Pozdro
NAGINATOR Napisano 20 Marca 2016 Autor Napisano 20 Marca 2016 Myślałem żeby na dm 24 zmienić bo na dm18 smigam już dobre 5 lat i co sezon centrowanie, lekkie bicie jest ale na razie ok. Dzięki za info
Rulez Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Ja tam raczej bym się obawiał o wytrzymałość podsiodłówki .
NAGINATOR Napisano 20 Marca 2016 Autor Napisano 20 Marca 2016 Ja tam raczej bym się obawiał o wytrzymałość podsiodłówki . Co masz na myśli??? Może pęknąć?
woojj Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 Możesz spokojnie jeździć. Basic to bardzo pancerna rama. Nie słyszałem i nie widziałem aby mocowanie fotelika Hamaxa uszkodziła komukolwiek ramę, do carbona bym nie polecił montażu Hamaxa. Owszem zdarzyło się że podsiodłówka ciężej pracowała... ale to w mocno wycieniowanych ramach. Basic to sprzęt nadający się pod fotelik idealnie. Wreszcie zobaczysz co czuje jeździec z 20 kg nadwagi ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.