herosa Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Cześć Dziś podczas czyszczenia napędu odpadła mi taka aluminiowa blaszka z miejsca ze zdjęcia. Po pierwsze, zastanawia mnie, po co ona tam w ogóle jest... Ja mam ramę Krossa, ale w innych ramach też są takie cosie Po drugie, nie wiem czym ją przykleić z powrotem? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ochrona ramy gdyby ci zaciągło łańcuch na zębatce żeby jej nie porysować/uszkodzić. Silikon lub klej do szyb powinien utrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Silikon do takiego klejenia się nie nadaje, nawet nie zauważy kiedy ją zgubi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) Polecam krej butapren ja na niego przyklejałem u siebie. Edytowane 20 Marca 2016 przez siejak1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://www.cx80.pl/nasze-produkty/bondix-kleje-cyjanoakrylowe/mirror-bond do przyklejenia się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Wpisz w wyszukiwarkę np. Google "Klej do metalu", powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Czyli chwilę mogę jeździć bez tej blaszki. To dobrze. Do czasu jak nie załatwię sobie takiego kleju. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) Silikon do takiego klejenia się nie nadaje, nawet nie zauważy kiedy ją zgubi ... Klej silikonowy (taki do akwarium) jest idealny, da się w razie czego zdemontować bez uszkodzenia ramy, a trzyma wystarczająco mocno. Ja tak mam przyklejone od 3 lat i jest super... Edytowane 20 Marca 2016 przez kamfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 A może po prostu dobra taśma dwustronna. I w domu też się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Czyli chwilę mogę jeździć bez tej blaszki. To dobrze. Do czasu jak nie załatwię sobie takiego kleju. Dzięki Jeździć możesz jeśli nie zmieniasz biegów z przodu, napęd jest czysty a tarcze korby bez zadziorow - jeśli łańcuch zostanie zaciągnięty to zrobi ramie kuku. Widziałem to wiele razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 21 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 A może po prostu dobra taśma dwustronna. Łańcuch zdejmie blaszkę przy pierwszym kontakcie. W tym miejscu za słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi