Skocz do zawartości

[opony] Nowe opony dla Schwinn Moab Pro Carbon

flood

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Przyszedł czas na zmianę opon na nowe. Obecnie posiadam Continental Speed King 2.1 i felgi DT Swiss XR 4.1d

Jeżdżę niewiele ok. 1500km na sezon. 95% w terenie suchym, 65% asfalt 35% las + szutry.

Generalnie rekreacyjnie raz czy dwa razy w  roku jakiś maraton. Czyli opony powinny mieć niskie opory toczenia ale ze względu na maratony muszą tez być w miarę wytrzymałe. 

Przeczytałem ranking opon i chyba w zasadzie wiem mniej niż wiedziałem wcześniej. Myślę że max 100zł na oponę to jest mój budżet ale oczywiście im mniej tym lepiej. 

Wybrałem kilka opon:

Które radzicie:

Continental Explorer 2.1 Supersonic  45zł/sztuka     -> faworyt ze względu na cenę
Rollwiderstand: 28,5 watt
flattening height: 40cm
thorn:c
cornering stability/ability:3/6 (more= the better)
traction: 3/6 (more= the better)
100% cc

Schwalbe Racing Ralph 2.25 Evo TUBELESS 2008      -> faworyt ze względu na jakość, tylko wolałbym oponę z dętką jest jej odmiana z takimi parametrami?

Rollwiderstand: 19,8 watt
flattening height: 80cm
thorn: b
cornering stability/ability:5/6 (more= the better)
traction: 4/6 (more= the better)

A może jeszcze jakiś inny model z takim parametrami jak Schwalbe. I czy ja w ogóle zauważę różnicę między obiema oponami, przy tym jak Nielsen jeżdżę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...