Skocz do zawartości

[Wentyl UST] Mavic Crossmax ST 2013

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję wentyle do kół Mavic Crossmax ST 2013 Kupiłem na allegro takie za 15zł:

http://allegro.pl/rubena-zestaw-wentyli-fv-do-kol-ust-bezdetkowych-i5997891531.html

Jedno koło się uszczelniło wentyl musiałem dokręcić dosyć mocno bo kształt nie jest chyba odpowiedni w drugim chyba zepsułem wentyl bo guma jest nacięta od otworu i powietrze schodzi

Nie wiem co lepiej zrobić czy kupić jeszcze raz te same wentyle i mleko uszczelniające, czy lepiej kupić oryginalne wentyle? Oryginalnych niestety nigdzie nie mogę znaleźć, są tylko do starszych wersji

Jak ktoś wie gdzie kupić oryginalny to był bym wdzięczny za link

Napisano

Z okrągłą stopką w ogóle nie spasuje, bo w tych kołach jest taki rowek niewiele większy od otworu na wentyl.

Napisano

Z okrągłą stopką w ogóle nie spasuje, bo w tych kołach jest taki rowek niewiele większy od otworu na wentyl.

Ale ta stopka w WTB jest okrągłym stożkiem, mi w obręcz DT M442, też tylko część stopki wchodzi i jest perfekt.

Napisano

Jak na razie stoję w miejscu jedno koło się uszczelniło z wentylem rubena, być może schodzi powietrze ale bardzo powoli 5dni i niema zauważalnej różnicy. Drugiego za cholerę nie mogę uszczelnić przy wentylu. Może ma to związek z tym że miejsce to nie jest super gładkie (kola używane) Czy naklejenie taśmy uszczelniającej w miejscu wentyla może rozwiązać problem? Czy nalanie mleka uszczelni ewentualne nieszczelności wokół wentyla?

Napisano

Zamontuj na stopce wentyla metalową podkładkę. Wielkość cirka taka jak tej gumowej. Na to tą gumową lub nieco wiekszą z kawałka dętki. U mnie to rozwiazało problem kanciatej nieszczelnej rubeny.

Napisano

Problem jest taki że w Crossmaxach ST jest obręcz z zaokrąglonym środkiem w dodatku obręcze asymetryczne. Chciałem zaoszczędzić, to zaoszczędziłem 60zł poszło w błoto na próby a oryginalne wentyle 80zł komplet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...