adamnowak12 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Mam pytanie do użytkowników Scotta Sportstera. Jaki macie wzrost i rozmiar ramy? Czy przy 181 cm wzrostu rozmiar L (czyli 51 cm- 20 cali) będzie odpowiedni? (tak pokazują tabelki Scotta). Mi chodzi konkretnie o model x20 z 2013r. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rulez Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Prawdopodobnie będzie odpowiedni, jeśli ta geometria jest jest faktycznie zgodna z podanym modelem : http://www.bikekatalog.pl/2013/rowery/1709/foto:2/
adamnowak12 Napisano 19 Marca 2016 Autor Napisano 19 Marca 2016 Dzięki. Tak, geometria jest zgodna. Taka jest geometria dla Sportstera 2013: Teraz jego odpowiednikiem u Scotta jest Sub Cross, który ma prawie identyczną geometrię (wysokość rury podsiodłowej i podłużnej jest taka sama).
Rulez Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Ewentualnie przymierzyć się w sklepie do Sub Crossa w rozm. L, osobiście przy moich 182 cm brał bym ten rozmiar, ale jak wiadomo każdy ma swoje preferencje .
Darek14 Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Mam 182 cm wzrostu, miałem Sportstera L. Rozmiar był idealny.
adamnowak12 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Napisano 3 Kwietnia 2016 Tak, L jest idealny. Mniejszy byłby za mały, a większy raczej za duży. Rower na długość wydaje się taki w sam raz, raczej dość krótki. Sztyca siodełka wysunięta na maxa (przy zasadzie ustawiana siodełka z pedałowaniem piętami). Dla osoby co ma np. 184 cm mógłby być już za mały. A w ogóle to super rower, świetna jakość wykonania, komponenty MADE IN JAPAN w dużym stopniu.
Rulez Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Dziwne, że sztyca wysunięta na max, podsiodłówka ma w końcu 510 mm chyba coś źle poustawiałeś, albo źle zrozumiałeś jak dobrać wysokość siodełka ... jaka długość nogi (tylko zmierz porządnie).
adamnowak12 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Napisano 3 Kwietnia 2016 Siodełko ustawione (przód-tył) na środku i gdy sztyca jest wysunięta na maxa (znacznika nie widać, jest schowany w ramie), ale 1 mm więcej i by go było widać- siadam na rowerze w butach w jakich jeżdżę i pedałuję do tyłu piętami i mogę wtedy spokojnie pedałować siedząc, nie muszę ruszać się na boki. Mi się wydaje, że sztyca w tym rowerze jest dość krótka i znacznik max jest dość wysoko. Siodełko oryginalne dla tego modelu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.