norbertsoo Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Jeżeli ktoś jest zainteresowany większą ilością zdjęć zapraszam do kontaktu ,chętnie pomogę. Koło na zdjęciach prezentuję się lepiej niż na żywo jednak satysfakcja jest bardzo duża i każdego kto chciałby takie kółko nawet dla samego wyglądu, polecam wykonać Początkowo dysk miałbyć w kolorze białym i nawet przez pewien czas takie było jednak lepiej prezentuję się na czarno. Największym błędem było nie odkręcenie wolnobiegu który i tak z reszta jest do wymiany ( zużyte zęby). Koszty Koło 60 zł opona 30 zł dętka 10 zł wolnobieg 30 zł Klej PATTEX 20 zł Pianka montażowa 19 zł Okleina karbonowa 20 zł ( ja użyłem kilku warstw) Pianka (jak pod panele podłogowe z leroya, ja użyłem 3mm) 5 zł CAŁKOWITY KOSZT = 194 zł EDIT ________________________________________________- - zdecydowanie poleciłbym coś innego zamiast pianki pod panele podłogowe, po położeniu na niej kleju po kilku minutach zaczęła mięknąć i się odkształcać - pod sam koniec w szczeline między piankę pod panele a obręcz koła, umieściłem klej który starłem papierem ściernym do równości - uważam że zdjęcie opony nie jest konieczne, obręcz i tak bym obkleił bo zdejmowanie tej taśmy naprawdę jest uciążliwe i czasochłonne ( co innego z wolnobiegiem/kasetą, ułatwi to naklejanie okleiny karbonowej)
piciu256 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 taki trochę bez sensu ten projekt bo daje to tak naprawdę tylko wygląd- trochę więcej opływowości ale kosztem zwiększonej wagi, ja jakbym coś takiego robił to bym sobie darował wypełniacz w postaci pianki
Mod Team sznib Napisano 19 Marca 2016 Mod Team Napisano 19 Marca 2016 A jak trzeba będzie koło nacentrować... cyrk .
modrzew Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 To chyba bardziej pasuje do działu o druciarstwie
kontooo2 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Kolo wycentrować jeszcze da rade , gorzej szprychę wymienić
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2016 Mod Team Napisano 19 Marca 2016 Chyba nie takiej reakcji autor oczekiwał.
fotofx Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 To nawet jest smutne , jest to przykład na jak niewiele można sobie pozwolić bo pracowitości nie można nie dostrzec
norbertsoo Napisano 19 Marca 2016 Autor Napisano 19 Marca 2016 Glownym zalozeniem byl wyglad, wiec z efektu jestem zadowolony 8/10. Rower jest rekreacyjny a nie by codziennie nabijac po 150 km wiec waga tez jest obojetna. Kupienie dysku mijalo sie z celem poniewaz za najtanszy musialbym dac conajmniej 400-500 zl gdzie za caly rower zaplacilem 800. Jezeli ktos ma rower za 3k zl to rzeczywiscie kila z takim kolem wyjechac na powiatowe zawody
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.