Skocz do zawartości

[rower] Kupno roweru- prośba o pomoc

boxer87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem wlasnie w sklepie i mam do wyboru Kross Evado 3  Evado 2.0 oraz Orkan 2.0 wszystko do 1600zl , 

oraz ten author compact w promocji za 1400zl

Napisano

Trzeba przymierzyć się do wszystkich, potem sprawdzić w sieci ceny, a dopiero potem kupować. Roweru nie kupuje sie NA SZYBKO, tylko na kilka lat. Pozdrawiam.

Napisano

Przedpiśca na rację- ale jeśli jestes napalony i gotówka może wywietrzeć :) to evado 3.0...

Ale ja bym kupił integrala V3 za 1500 ....

Napisano

Sprzedawca , ze tez tak powiem ostudził mnie nieco , zaproponował rower Hercules Flash Street , podkreślił , że cały układ napędowy, korba , manetki , przerzutki, przełożenia oraz kaseta są jednej firmy ( shimano ) a nie jak w większości modelach każdy komponent innej firmy.Ogolnie wizualnie nie urywa głowy ale jeżdzi sie bardzo przyjemnie.Ktos z was miał ten rower w reku? 

Z tego co jeszcze widzę podobny osprzet jest w  Winora Grenada , ale firmy nie znam totalnie xD

Napisano

To sprzedawca chce ci wcisnąć pewnie to co mu nie schodzi na sklepie. Ten Hercules Flash Street jest na najniższym możliwym osprzęcie od shimano i ma wolnobieg , a przyjemnie się jeździ na każdym rowerze pod warunkiem że jest odpowiednio przygotowany (wyregulowany , przesmarowany).

Z powyższych modeli (jak się domyślam takie były w ofercie sklepu stacjonarnego) pod uwagę bierz jedynie Evado 3.0 i Orkana 2.0 - one są na kasecie , mają osprzęt na podobnym poziomie  jedyna różnica to hamulce - Evado V-brake , Orkan  tarcze mechaniczne.

Napisano

Problem w tym, że sprzedawcy nie za bardzo są rzetelni, niestety przeważnie chodzi o zysk lub pozbycie się "leżaka" sklepowego ...

Napisano

socjotechniczny trick z ogólnie znaną (choć nie do końca) marką shimano :)

To trochę tak, jakby osobie która nasłuchała się reklam Zientarskiego proponować "toyotę, bo jest bezawaryjna" - bez wnikania czy aygo czy highlandera :)

Napisano

Dzisiaj miałem pracowity dzień , w sumie to  poszukiwania zakonczyły się na 2 rowerach Evado 3.0 w super cenie za 1550zl oraz Kellys Cliff 70 (miałem wcześniej produkt tej firmy ale się nie spisał ).Jeżeli mozna was prosić ostatni raz o pomoc w doborze Nowego sprzetu bede olbrzymie wdzięczny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...