blindchild Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam, szukam chętnych na przedłużoną majówkę 30.04-07.05 na Istrii Przejazd wypożyczonym busem 5 osób 5 rowerów trasy głównie asfalt, spanie w wynajętym apartamencie. Plan to pojeździć po okolicy zahaczyć o wybrzeże Słowenii a być może i jaskinie postojną skoczyć do włoskiego Triestu na pizze, przepłynąć na wyspy Briońskie, przejechać przylądek Kamjenak. Generalnie to przy lokalnej orahovicy przychodzą najlepsze pomysły więc zapraszam. Szacowany koszt 600zł na głowę + wyżywienie i atrakcje okolicy No chyba, że ktoś ma własny samochód dostosowany do przewozu co najmniej 4 rowerów to wyjdzie jeszcze taniej PS Koszty były liczone dla trasy Gliwice-Pula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Można coś sobie poczytać o śmiganiu na rowerku w okolicach Istrii http://www.istra.hr/en/attractions-and-activities/sport/bike i jeszcze filmik na ren temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Eee... tyłka nie urywa, takie polskie górskie klimaty Można wiedzieć czemu akurat się na to miejsce zdecydowałeś? Dla mnie wygląda jak tysiące innych, IMO ciekawsze są zarówno w Polsce jak i Czechach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fawlty Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 głównie asfalt Cześć, Jak bardzo głównie? Tzn np. w grę wchodzi tylko góral, czy ewentualnie też szosa z bardziej przełajową oponą? @kamfan Pewnie dlatego, że jest ciepło, jest świetne żarcie, tanie wino po kooperatywach (nie mówię, że w Czechach nie), a połączenie gór i morza to fajna sprawa. No i kultura rowerowa na wysokim poziomie. pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Góry Velebit , okolice Senj. Najlepsze tereny do śmigania w Chorwacji. Łyda rośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 @kamfan Pewnie dlatego, że jest ciepło, jest świetne żarcie, tanie wino po kooperatywach (nie mówię, że w Czechach nie), a połączenie gór i morza to fajna sprawa. No i kultura rowerowa na wysokim poziomie. No to są już jakieś konkretne argumenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindchild Napisano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Hej, wiem, że jest wiele lepszych kierunków na rower ale w alpach Julijskich Taurach austriackich czy Karpatach Rumunskich może być dość zimno o tej porze roku. Czechy mam na co dzień bo mieszkam niedaleko no i właśnie chcę się wyrwać z Polski chociaż na tą majówkę Do tego filmiku bym się nie przywiązywał byłem w Chorwacji 4 razy i jak dla mnie tam jest nieporównywalnie pieknie w stosunku do zagłębia śląskiego Jeśli chodzi o te trasy to można np coś pokleić z różnych stron www np http://www.istria-bike.com/en/bike_trails i tam proporcje asfaltu do reszty to jakieś 85% Sam jeżdżę na crossie więc raczej będę się chciał trzymać asfaltu i dróg utwardzonych. Co do samych Gór to bym się nie nastawiał na jakieś wielkie wyczyny tam na Istrii jest tylko na północnym wschodzie pasmo górskie ze szczytem1200mnpm. Byłem w Senj to trochę nie ten kierunek Nie jadę tam robić km. na razie jestem nastawiony na jazdę 70km+jakieś zwiedzanie kąpiel morska piwko/winko/grill i powtórka z rana Może akurat komuś będzie odpowiadał taki styl wysiłku połączonego z chilloutem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.