degs Napisano 18 Marca 2016 Napisano 18 Marca 2016 Witam! Poszukuję roweru o charakterystyce: - Full Suspension 29'' o skoku 100-120 mm - QR15/X12 - "długa" rama 22-23" - napęd 2x10 lub 2x11 (po co 11?) - hamulce minimum SLX - w miarę krótki ogon Nie chcę HT, na jakich do tej pory jeździłem. Mam chory kręgosłup i celuje w ten typ roweru, a nie inny... * kółka schodzą na dalszy plan, bo w tej cenie nic dobrego nie będzie * rama zapewne ameliniowa, ale nie przeszkadza mi to Na dzień dzisiejszy nie przychodzi mi nic innego do głowy jak:1. Radon Skeen 100 29 Jakieś opinie? Rama za urodziwa nie jest i ten kąt podsiodłówki... 2. Canyon Nerve Al 7.9 Tylko po co te 3 blaty z przodu?! Podobno nawet nowe ramy potrafią "skrzypić" 3. Specjalized Camber Comp 29 tylko już nazbyt trialowy jest i budżet przekracza... ale relatywnie "długi". 4. Centurion Numinis 2000 5. ??? Wasze propozycje Wiem, że warto by dozbierać i kupić: Niner RKT 9 / Santa Cruz Tallboy / Rocky Mountain Element / Specjalized Epic no ale budżet jest taki, a nie inny... Na dzień dzisiejszy obstaje przy 1, ale czy warto?
blackiwan Napisano 18 Marca 2016 Napisano 18 Marca 2016 szukaj okazji na allegro ostatnio epic carbon poszedł za 10k http://allegro.pl/specialized-epic-comp-carbon-2015-nowy-okazja-bcm-i6028595605.html Tu masz Superfly poniżęj 10k http://allegro.pl/trek-superfly-fs-9-7-sl-2015r-43-jak-nowy-i6060056644.html i nawet rozmiar XL
Tomek21001 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Epica alu bez problemu kupisz za 10k w sklepie.Jak lubisz cisnąć trudno o wydajniejszą ramę fs w tym budżecie. Co nie tak z podsiodłówka w Radonie ? Jest ok. Wyposażenia porównać się .....nie da.
degs Napisano 20 Marca 2016 Autor Napisano 20 Marca 2016 szukaj okazji na allegro ostatnio epic carbon poszedł za 10k http://allegro.pl/specialized-epic-comp-carbon-2015-nowy-okazja-bcm-i6028595605.html Tu masz Superfly poniżęj 10k http://allegro.pl/trek-superfly-fs-9-7-sl-2015r-43-jak-nowy-i6060056644.html i nawet rozmiar XL Niestety żadna używka nie wchofdzi w rachubę, tymbardziej najbardziej bujający z maszyn Trek. @Tomek21001: Epic w za 10k to uboga podstawowa wersja i Radon w kontekście cena/ jakość wygrywa znacząco. Pod uwagę przez chwilę brałem: GIANT Anthem X 29ER ale jest za malutki dla mnie
Rulez Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 O ile mnie pamięć nie myli, to Canyon ma zupełnie inny model przeznaczony do XC/maraton, i zwie się on LUX CF, Nerve nie jest do tego zaprojektowany, jest za mało efektywny.
tobo Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 Każdy z fulli niewirtualnych buja przy nieaktywnej platformie, w tym przypadku wszystkie poza Specem z brainem.
Rulez Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 Niestety jak w przypadku Canyona, to nie wskazany w pierwszym poście Camber jest u Speca rowerem "XC Race/ Marathon " ...
degs Napisano 21 Marca 2016 Autor Napisano 21 Marca 2016 O ile mnie pamięć nie myli, to Canyon ma zupełnie inny model przeznaczony do XC/maraton, i zwie się on LUX CF, Nerve nie jest do tego zaprojektowany, jest za mało efektywny. Tak, wiem zdaje sobie z tego sprawę, ale w temacie rozkminy jest też określony budżet... A LUX to już 15k. Ale czy NERVE jest aż taki "be" ze 110 skoku? Nie wydaje mi się z TTH na poziomie 661 i reach 476. Camber owszem to charakterystyka AM i analogicznie j.w. łapie się w pułapie cenowym. Każdy z fulli niewirtualnych buja przy nieaktywnej platformie, w tym przypadku wszystkie poza Specem z brainem. Oczywiście gloryfikowany pod niebiosa Spec nie ma sobie równych. Każdy to powie łącznie z Kulhavym, no za wyjątkiem Julka ze swoim BMC Fourstroke i Nina na Sparku RC (świetny bike ujeżdzałem go na testach... wiadomo że nie taki jak jego ale...) Każdy ma zgoła odmienne zdanie, ale najwięcej jest za tym co powiedzieli, więc sens tego jakiś jest... Tak Jak pisałem wyżej --> JAk b ym miał w huy sieki, to bym kupił Epica S-works'a zresztą albo Element'a od RM Ale nie mam i chce mieć jakaś tego namiastkę za te"niewielkie" pieniądze.
piciu256 Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 omg takie video powinien mieć każdy producent po to żeby można było go używać jako idealny przykład marketingowego bełkotu każdy producent mówiący o kazdym innym że ich system nie działa, a jego ta
Rulez Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 Tak, wiem zdaje sobie z tego sprawę, ale w temacie rozkminy jest też określony budżet... Tak Jak pisałem wyżej --> JAk b ym miał w huy sieki, to bym kupił Epica S-works'a zresztą albo Element'a od RM Ale nie mam i chce mieć jakaś tego namiastkę za te"niewielkie" pieniądze. To szukaj w budżecie rowerów odpowiednio zaprojektowanych, a nie wyskakuj z rowerami całkiem nie pasującymi do koncepcji "bo mieszczą się w cenie", co do Speca, to ma po prostu sprawny system samoczynnej blokady, zawodnik ma tylko jechać a nie myśleć ile straci na efektywności i kiedy zablokować amortyzację, czy to się komuś podoba czy nie, tak po prostu jest. Z tego co podałeś Radon jest najbliżej roweru XC race/Maraton i tyle , pozostałe dowaliłeś na odczepnego. Ewentualnie Merida : http://www.rowerymerida.pl/produkt1002/ninety-six-9-8007-800-rower-merida.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.