grzechu87 Napisano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Myślę nad mostkiem -6/+6 stopni lub regulowanym. Lecz obawiam się wytrzymałości regulowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Czy ten Orkan to jakiś trail/ęduro żeby montować mostek 60mm? Chciałeś go upośledzić 8cm niższym widłem żeby obniżyć przód a boisz się dać mostek na minus? Krótszy mostek „skróci pozycję”, a więc będzie bardziej wyprostowana, a przecież chcesz się bardziej pochylić. Z drugiej strony jak już masz 110mm to nawet jak znajdziesz dłuższy to nie warto, rower się może prowadzić jak autobus. Regulowany mostek to raczej do mieszczucha, nie wiem nawet czy będzie oferował regulację na minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Dzięki modrzew za szczegółowe wyjaśnienie co i jak. Jutro przekładam obecny mostek na minus oraz znalazłem mostek 90mm +/- 6 stopni ze starego roweru zobaczę jak mi podejdą te zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Dokładnie, zrób najpierw to co Cię nic nie kosztuje. Parę minut pracy, kilka przejażdżek i będziesz dużo bogatszy w doświadczenie. A jeśli dalej nie będziesz zadowolony, to zostaje prawdziwa szosa czy fitnes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Panowie jeszcze jedno pytanie. Jakiej długości szukać sztywnego widelca jeżeli oryginalny to suntour 4110 v3 o skoku 63 i długości 485mm uwzględniając że on już od razu idzie 1-2cm pod moim ciężarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 No to szukasz widelca o wymiarze A2C równym 485mm minus SAG, czyli te Twoje 1-2cm. W praktyce dłuższego widła niż 470mm chyba obecnie nie dostaniesz. Tej długości widelce sprzedawane są nominalnie do 29erów i chyba także do crossów. Kwestia solidności budowy (to crossowe, które widziałem, były cieńsze, delikatniejsze) i mocowania hamulców (v-brake/tarczowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Po odwróceniu mostka jest lepiej, a po założeniu 90mm i na minus jeszcze lepiej. Lecz czy mostek powinien być takiej długości aby kierownica była w osi z piastą jak na poniższym zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Mostek ma być takiej długości aby to tobie było wygodnie i rower odpowiadał ci prowadzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Panowie temat powraca gdyż znalazłem coś takiego jak na zdjęciu poniżej 450mm lub force 29er 470mm różnica w cenie to 220zł tzn wideł ze zdjęcia wyniósł by mnie 80zł force nowy dwa centymetry dłuższy 300zł. Jest sens dokładać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Jeszcze wpadł mi do głowy jeden pomysł, mianowicie amortyzator z blokadą? Sprawdza się jakie rozwiązanie na szosie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Jeździsz "tylko po szosie". Sprzedaj ten rower i kup odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.