Skocz do zawartości

[amortyzator] na sztywny widelec różnica 8cm

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten Orkan to jakiś trail/ęduro żeby montować mostek 60mm? Chciałeś go upośledzić 8cm niższym widłem żeby obniżyć przód a boisz się dać mostek na minus? Krótszy mostek „skróci pozycję”, a więc będzie bardziej wyprostowana, a przecież chcesz się bardziej pochylić. Z drugiej strony jak już masz 110mm to nawet jak znajdziesz dłuższy to nie warto, rower się może prowadzić jak autobus. Regulowany mostek to raczej do mieszczucha, nie wiem nawet czy będzie oferował regulację na minus.

No to szukasz widelca o wymiarze A2C równym 485mm minus SAG, czyli te Twoje 1-2cm.

W praktyce dłuższego widła niż 470mm chyba obecnie nie dostaniesz. Tej długości widelce sprzedawane są nominalnie do 29erów i chyba także do crossów. Kwestia solidności budowy (to crossowe, które widziałem, były cieńsze, delikatniejsze) i mocowania hamulców (v-brake/tarczowe).

Panowie temat powraca gdyż znalazłem coś takiego jak na zdjęciu poniżej 450mm lub force 29er 470mm różnica w cenie to 220zł tzn wideł ze zdjęcia wyniósł by mnie 80zł force nowy dwa centymetry dłuższy 300zł. Jest sens dokładać?

post-137521-0-39823700-1459163902_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...