Skocz do zawartości

[worek transportowy] Crosso - jaki rozmiar?

berlo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyborem odpowiedniego rozmiaru worka Crosso.

Mam już dwie tylne sakwy Dry Big 60l i chcę dokupić jeszcze worek, żeby go ułożyć wzdłuż bagażnika. Nie wiem jaki wybrać rozmiar... Nie chciałbym, żeby worek za bardzo wystawał, a chciałbym do niego zapakować namiot, śpiwór, mate. 

Mój rower to LAZARO INTEGRAL V3 MEN wersja 2015'
Bagażnik Crosso

Fajnie gdyby to wyglądało mniej więcej tak jak na zdjęciach... Jaki to rozmiar worka?

3222.jpg
1401309338_co1010~n.jpg

Miarka w rękę, pomierz potrzebne wymiary namiotu etc. i skonfrontuj z wymiarami worków. Następnie zmierz bagażnik i będziesz wiedział ile wystaje.

No tak, ale to tylko cyferki. W praktyce różnie z tym ułożeniem worka na bagażniku bywa...

Zpbacz sobie jak taki worek wygląda na Wagancie. Fakt że tu na zdjęciu worek wypchany do pełna jest. Jak będziesz przewoził tylko śpiwór , namiot i matę to będzie krótszy , a zawsze będziesz miał jakiś zapas. 

o takie zdjęcia mi chodzi :) dzięki! napisz tylko jeszcze jaki to rozmiar?

Ja wożę worek w poprzek, ale 30-litrowy. Nie wystaje na boki. Nie jest ogromny, ale mały namiot i karimatka się mieszczą, z paroma drobiazgami :)

Pod workiem, między sakwami, na bagażniku zostaje jeszcze taki "schowek" na wodę czy coś.

Ach - ja mam sakwy i worek w czarnym kolorze - to wielki błąd! :) Strasznie się grzeją na słońcu!
CAM00166.jpg

• 3 tygodnie później...
... ja wybrałem 20l, dzięki wszystkim za odpowiedzi!

niżej małe porównanie worków crosso 20l i 40l

może przyda się komuś :)

Na zdjęciach worek 20l jest wypchany i 2 razy zrolowany, worek 40l jest pusty i 4 razy zrolowany.

worek_crosso.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...