Skocz do zawartości

[Opony] Schwalbe LiteSkin się uszczelniają czy trzeba kupować SnakeSkin, TL Easy?

uslugifoto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy opona Schwalbe Racing Ralph 29x2.25

• 57-622 (29 x 2.25)
  • LiteSkin
  • PaceStar
  • 11600256.02

uszczelni się na mleczku Trezado czy trzeba kupić poniższą, niestety nieco cięższą?

• 57-622 (29 x 2.25)
  • SnakeSkin, TL Easy
  • PaceStar
  • 11600251.02

Identyczne pytanie mam w kwestii Nobby Nic i Rocket Ron. Generalnie czy Schwalbe LiteSkin się uszczelniają czy potrzeba koniecznie kupować SnakeSkin, TL Easy?

Napisano

Na moje oko się uszczelnią. Niededykowane drutówki uszczelniają się praktycznie zawsze - najwyżej trzeba się wspomagać kompresorem, żeby wskoczyły.

Problemem raczej nie będzie uciekanie powietrza, ale własnie wskoczenie opony na obręcz. Ja mam Rocket Rony Performance 29x2,25 i uszczelniły się bez problemu, ale drutówki są sztywniejsze.

Napisano

Jeśli to są zwijane to bez problemu - robiłem to 2 tygodnie temu z kolegą na tych samych oponach tylko w wersji 26''. Z drutówkami będzie trudniej ale też powinno dać radę.

Napisano

Trezado czy trzeba kupić poniższą, niestety nieco cięższą

jeśli będziesz kupował SS proponuję przed zakupem poprosić o zważenie, katalogowo 630 gr  mi przyszła 720!!!!

Nobby Nic w wersji ss 650 gr.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja takie opony bez problemu uszczelniłem na obręczy DT XM401 i mleczku Stan's No Tubes. Jedynie cienkie ścianki boczne lekko przepuściły trochę mleczka na początku, ale załatało dziurki i później nie było problemu. Co jakiś czas (co miesiąc) trzeba było lekko dobić powietrza do koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...