pablo102425 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Od jakiegoś czasu noszę się z ogromnym zamiarem złożenia lekkiego roweru do ścigania w górach. Moja obecna maszyna typowo aero na płaskie się do tego totalnie nie nadaje. Rama jest, koła są (mam możliwość wymiany bębęnka) tylko kwestia osprzętu. W tym momencie w rowerach mam Shimano. Czasowka Dura Ace, szosa aero Ultegra, przełaj 105. Wszystko w wersji 11s. Cos mnie korci aby górala złożyć na Campagnolo Athena 11s. Jak wychodzi realnie wagowo to z Ultegra? Jest sens się w to bawić? Co myślicie? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Może coś od Srama? Sram Red albo coś takiego. Jedna z lżejszych grup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Wiedziałem że ktoś to zaproponuje. Od razu też piszę że SRAM odpada całkiem. Nie lubię napędów tego producenta. Nie pasują mi jego pewne rozwiazania. Nie założę SRAMa ani do szosy ani do MTB. Przynajmniej na razie. Wiem że wiele osób może uważać osprzęt SRAM za bardzo dobry ale ja uważam że jest słaby. Poza tym niestety RES jest poza moim zasięgiem finansowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Z Atheny weź sobie przerzutki i korbę, kaseta i tak musi być Chorusa. Kwestia klamek, te wybierz Chorusa, bo jest zdecydowanie trwalszy. Od Atheny w dół Campa poskromiła alu i zębatki w środku zrobiła plastikowe. Niestety, ale ścierają się i mechanizm zaczyna przepuszczać biegi. Ja już musiałem je przeczyścić bo przepuszczały, a znam kolesia co dorabiał metalowy pazur. Reszta OK. A jeszcze jedno, aby móc korzystać z tańszych kaset (Chorus to +400zł) można dać bębenek Shimano i stosować tańsze kasety Shimano. Tylko nie alu bębenek, jak alu to lepiej pozostać przy Campie, bo ma lepszą konstrukcję wypustów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Dzięki. O tym nie wiedziałem. Zaraz zobacze jak cenowo to wszystko wyjdzie w takiej konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.