kszychkk Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Witam, czy ktoś potrafiłby wskazać mi sztywny widelec do prostej wymiany w zamian za amortyzator do Lazaro integral 2015 ? Najchetniej biały, niestety nie potrafię podać parametrów.. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Pierwsze co , napisz dokładny model roweru bo integral nie jest tylko 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Alu 28 tani biały http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6051699344 Czemu chcesz zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszychkk Napisano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Dziękuję wszystkim za pomoc, zainteresuję się tym z allegro. Chcę zmienić bo oryginalny amor po 1 waży a po drugie zabiera część energii, szczególnie przy siłowym pedałowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2000rr Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ja kupiłem ten widelec i wczoraj założyłem do crossa 28". Nie testowałem jeszcze ale wydaje się że wszystko ok. Widelce prawdopodobnie pochodzą z rowerów BeOne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu87 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Ja kupiłem ten widelec i wczoraj założyłem do crossa 28". Nie testowałem jeszcze ale wydaje się że wszystko ok. Widelce prawdopodobnie pochodzą z rowerów BeOne.O ile jest krótszy od Twojego poprzedniego amortyzatora? Oraz jakie wrażenia po zmianie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2000rr Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Suntour miał od osi do korony 47cm, a gdy usiadłem na rowerze no to opadało o jakieś 2cm, więc około 45cm, sztywny ma 41,5cm. Różnica w praktyce około 4,5cm, przód trochę osiadł, ale mi to nie przeszkadza, wcześniej był dość wysoko. Widelec aluminiowy, rura sterowa stalowa. Dużo się mówi o geometrii roweru, wydaje mi się że trochę na wyrost, jak ktoś jest profesjonalistą to może liczy się dla niego każde jedno ustawienie, dla mnie nie ma to takiego znaczenia. Po za tym dla przykładu w innych jednośladach - motocyklach customowych, gdy hobbystycznie robi się przeróbki, obniża zawieszenie, kierownice, koła itd. i raczej nikt nie przejmuje się tak bardzo geometrią pojazdu, chociaż tam rozwija się dużo wyższe prędkości. Jak ktoś nie jest profesjonalistą to też nie powinien zwracać na to szczególnej uwagi, że gdy zmieni taki widelec na krótszy to drastycznie zmieni mu się geometria i zaburzy to całość. To tak na marginesie Przejechałem 30km na razie i co mogę powiedzieć to tyle, że trochę bardziej czuć wszelkie niedoskonałości podłoża po którym się poruszamy, ale to nie jest jakaś znacząca różnica. Ja jeżdżę głównie po asfalcie, ale jechałem wczoraj po ubitych ścieżkach rowerowych i spokojnie można jeździć bez większego dyskomfortu. Szczerze mówiąc to myślałem że będzie trochę gorzej, może gdybym miał wcześniej jakiś porządny amorek i teraz wstawił widelec to różnica była by pewnie większa. Ogólnie rowerek lżejszy o 1,6kg po zmianie, czuć wyraźnie jak się go podnosi że przód został odciążony. Po za tym stał się teraz trochę zwinniejszy bo koło jest bliżej ramy po zmianie. Ja jestem zadowolony. Chwilę myślałem żeby kupić widelec force ale nie potrzebuję aż tyle wydawać, ten w zupełności mi wystarczy.Tu sobie zrobiłem takie małe porównanie (nie specjalnie super dokładne, ale widać co i jak) mojego modelu który był sprzedawany w 2 wariantach, ten co ja mam z amorem i tańszy z gorszym osprzętem na sztywnym widelcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.