Arturros Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 Witam, Mam nadzieję, że jest to dobry dział. Mój problem polega na tym, że nie jestem w stanie trwale symetrycznie ustawić koła względem ramy. Rama jest starego typu i nie posiada haka do przerzutki - dlatego też przerzutka jest razem z hakiem, który jest przykręcany do haka w którym montuje się koło. Wygląda to dokładnia jak na ponizszej przerzutce: http://www.dobrerowery.pl/img/imagecache/37001-38000/411971cb7aa0b6e9d2d5da5864ccc5356e47a9ef.jpg W związku z czym po założeniu koła i dociągnięciu go do samego końca z obu stron jest ono krzywe w stosunku do ramy. Oczywiście haki do mocowania piasty są dość długie i bez problemu jestem w stanie tak wyregulować koło aby było równolegle względem ramy, niemniej w trakcie jazdy i tak z czasem przestawia się. Brakuje mi coś takiego jak dystans do lewego haka - niestety nic takiego nie byłem w stanie znaleźć w sklepach rowerowych. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale piasta mocowana jest na zacisk, a nie na śruby.
rzezniol Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 Najwyższa pora zaopatrzyć się w os "na śruby". Pozdrawiam
Arturros Napisano 17 Marca 2016 Autor Napisano 17 Marca 2016 Tak też obiło mi się o uszy.... Jest szansa na zmianę samej ośki na śrubę czy wiąże się to z wymianą całej piasty?
dovectra Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 jest to pewniejsze mocowanie dla starych ram, zacisk zawsze w końcu popuści. wystarczy sama ośka ale lepiej podjedź rowerem do sklepu, ponieważ występują różne skoki gwintu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.