SovaLTD Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Witam, szukam nowych okularów i w oko wpadły mi właśnie Rudy Project Noyz http://www.rudyproject.com/noyz.html#SP043969 Do tej pory jeździłem w takich za 100 - 200 zł i powiem szczerze, że raczej nie byłem z nich zadowolony. Nie chcę tutaj wymieniać minusów, ale ogólnie wydawały mi się po prostu nie najlepszej jakości. Miałem jedne BBB, które naprawdę dobrze wspominam, ale niestety spadły mi podczas jazdy i je przejechałem Dlatego postanowiłem kupić w końcu porządne okulary, ale tak się zastanawiam czy jest sens pchać się w tak drogie okulary? Używa ktoś z was może okularów Rudego, Oakley czy innych marek z górnej półki i może się w tym temacie wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 No znów spadną i przejedziesz więc jak sam widzisz - szkoda kasy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mam te model ze szkłami photochromic grey. Są w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz9977 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ja przed zeszłym sezonem zakupiłem takie oto okularki i jestem z nich bardzo zadowolony. www.szumgum.com/okulary-uvex-sportstyle-111-vario-variomatic-automatycznie-przyciemniane.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 @@Mariusz9977, jak się sprawuje ten system automatycznego ściemniania? Czy to to samo co fotochromy? Nie wariują podczas jady w lesie, słońce - cień na zmianę? Mam te model ze szkłami photochromic grey. Są w porządku. A coś więcej? Masz porównanie z jakimiś tańszymi? Warto się pchać, czy generalnie to samo tylko znaczek inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz9977 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 To są fotochromy. Robią się od całkiem przezroczystych ,że w pomieszczeniu nie widać na dobrą sprawę iż są przeciwsłoneczne. Do całkiem czarnych w słońcu. Je jeżdżę turystycznie więc i prędkości moje nie są zawrotne Nie zauważyłem nigdy niepożądanego "zachowania" szkiełek. Poza tym są bardzo wygodne. Ja zapominam je ściągać często W największe polskie ubiegłoroczne upały byłem na wyprawie akurat i naprawdę bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 @@Mariusz9977, dzięki za info, ale szukam czegoś co przypomina Noyz-y, takie "pełne" szkła po prostu mi się nie podobają i się w nich nie czuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Kup sobie Oakley'e M-Frame. Od lat najklasyczniejszy model z oferty, żadnych ramek zaciemniajacych widzenie peryferyjne, worek soczewek do wyboru... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 A coś więcej? Masz porównanie z jakimiś tańszymi? Warto się pchać, czy generalnie to samo tylko znaczek inny? Okulary są trwałe, dobrze wykonane, optyka (fotochrom) jest w porządku. Porównanie z tańszymi mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 ja jestem wyznawcą oakley'a, co byś od nich nie wybrał będziesz zadowolony m-frame'ów już nie produkują, chyba że Ivan miał na myśli M2 , "jedynki", to na allergo/ebay ewentualnie jakieś stare zapasy sklepowe z nowości, to j a w b r e a k e r, radar ev i trochę starszy radarlock jak nie lubisz takich wielkich szyb, to proponuję jawbone/racing jacket albo flak 2.0 rudych nigdy nie testowałem, więc się nie wypowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 jak nie chcesz wydawać tyle kasy, to shimano są przyzwoite Chodzi o to, że mogę tyle wydać, ale nie wiem czy jest sens, dlatego pytam, czy ma ktoś porównanie takich drogich okularów z takimi, za powiedzmy 100 zł? Czy jest duża różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Do jazdy terenowej okulary za 500+ to dla mnie overkill. Wypieprzysz się, zapomnisz, zagapisz i... po okularach. Ja od lat jeżdżę w Uvexach właśnie z przedziału 100-200 i lepszych w sumie nie potrzebuje. Grunt aby były wygodne, miały dobrą optykę i nie parowały! Obecnie męczę SGL210. Bardzo fajny model za 150 cebulionów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 m-frame'ów już nie produkują, chyba że Ivan miał na myśli M2 , Ivan miał na myśli M1. Ramkę na ebayu nawet nieśmigajkę można kupić za 30-50% nówki a potem same szkła podmieniać, a tych ciagle dostepne są całe wory opcji. Swoje właśnie tak kupiłem, chyba jakies 5 lat temu. Najlepsze oksy jakie miałem na nosie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Obecnie męczę SGL210. Bardzo fajny model za 150 cebulionów. Fajne, fajne dzięki, rozważę propozycję Właśnie czegoś w ten deseń szukam. @@IvanMTB, faktycznie ładne są, ale wole coś takiego jak podałem lub jak podał @ishi, bo to w takich to jeszcze można samochodem jechać i normalnie na ulicę wyjść, dlatego właśnie nie szukam takich typowo rowerowych, tylko dobrych z górnej półki, sorki mój błąd, że nie napisałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 akurat M1 to jedyny model z którym miałem problem, bo uciskały mnie na skroniach, więc musiałem je trochę zmodyfikować, żeby pasowały poza tym autor tematu nie chce szyby Chodzi o to, że mogę tyle wydać, ale nie wiem czy jest sens, dlatego pytam, czy ma ktoś porównanie takich drogich okularów z takimi, za powiedzmy 100 zł? Czy jest duża różnica? w shimano noski po jakimś czasie były do wymiany i zgubiłem "logo" w oakleyach jak coś ci się zużyje,porysuje, pęknie, znudzi kolor to zawsze można wymienić pojedyncze elementy, szkła, zauszniki, noski zobacz ofertę użytkownika shoes24 na allegro, trochę mu przetrzebili zapasy, ale ma jeszcze dużo fast jacketów w świetnych cenach a przy okazji, kto Ci broni wyjść na miasto z sportowych brelach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Hmm tak myślę, że najlepiej będzie jak pojadę gdzieś gdzie mają duży wybór okularów, chociaż rok temu jak szukałem to wcale nie jest łatwo. Orientuje się ktoś gdzie w Poznaniu lub w Wielkopolsce jest taki sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ja używam okularów Alpina. Do niedawna firma mi się kojarzyła z kaskami ale okulary też fajne robią. Bikeman ma je chyba w dystrybucji. Mam tam wypracowane fajne rabaty, mogę załatwić w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fawlty Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Może popatrz jeszcze na rydersy? Będąc kiedyś w Kanadzie kupiłem sobie parę i były to zaiste okulary. Testowane w różnych warunkach, nic i im nigdy nie było. Leciutkie, poziom wykonania obłędny. Tylko, że mi je ukradli. No to teraz mam uvexy (m.in.) i też dają radę. pzdr Fawty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Po kilku tygodniach poszukiwań w końcu dotarły do mnie okulary, które upatrzyłem sobie od początku - Rudy Project NOYZ w kolorze niebieskie szkła i białe oprawki. Okazuje się, że w Polsce na chwilę obecną nie dostępne i nie wiadomo kiedy będą. Udało mi się kupić w dobrej cenie za granicą (taniej niż w Polsce, nawet z przesyłką za 100 zł) a po sklepach nawet nie ma co jeździć, bo sportowe okulary tej klasy praktycznie nie występują, albo 2 pary na krzyż, jak już gdzieś są. Na szczęście ten model był w jednym sklepie, ale powystawowy i kompletnie w innym kolorze, ale chociaż przymierzyłem, więc wiedziałem, że mi dobrze leżą i można było szukać przez neta. Co do samych okularów, co tu dużo pisać - bajka Bardzo dobrze leżą, przylegają w każdym miejscu do mojej głowy, nie przemieszczają się nawet przy celowym trącaniu w nie ręką. Nic nie skrzypi i nie wygina się, widać, że jakość na wysokim poziomie. No i jeszcze jedna zaleta - na głowie wyglądają obłędnie! Ale najbardziej kopara mi opadła jak przeczytałem napis "Made in.........ITALY" Normalnie nie mogłem uwierzyć, że coś plastikowego może być jeszcze produkowane gdzieś indziej niż w chinach! Niestety jeszcze w nich nie jeździłem rowerem, bo akurat dzisiaj musi padać deszcz, ale mam nadzieję, że podczas jazdy będą się sprawdzały tak samo dobrze jak wyglądają, oby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Takie Ołkleje, aktualnie w niezłej promocji:http://www.wiggle.com/oakley-radar-ev-prizm-trail-sunglasses/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Też właśnie zamawiałem przez wiggle, dlatego nawet z przesyłką kurierem wychodzi tanie niż w Polszy: http://www.wiggle.co.uk/rudy-project-noyz-sunglasses-multilaser-lens/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Widać mają ostatnio dobre promocje na oksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Wiem, że okulary już kupione, ale jako posiadacz nie tanich okularów rudy project jestem strasznie zawiedziony ich jakością. Dwa dni temu otwierając drzwi , upadły mi okulary z wysokości około 1m (trzymałem je tuż przy ramie) i na jednym ze szkieł pojawiło się 0,5cm pęknięcie. Z jednej strony to dobrze, że tylko tyle, a z drugiej , można by się było spodziewać nieco więcej od okularów za ponad tysiaka. Zastanawiam się teraz, czy na szkła , które mam jest dożywotnia gwarancja, bo widzę na polskiej stronie rudego, że w niektórych okularach są szkła, właśnie z taką dożywotnią gwarancją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 MichasKrk a jesteś pewien, że posiadasz oryginalne okulary? Moje przy kraksie na wyścigu, uderzyły w asfalt i poleciały dobre 10 metrów i zero pęknięć. Parę rysek na oprawce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 No mam nadzieję, że tak. Kupiłem je w sklepie z okularami,który istniał na rynku już dobre kilka lat. Odbierałem je osobiście. Był to sklep stacjonarny. Do tego kosztowały mnie nie kilka, ale kilkanaście stówek, więc mniemam , że są jak najbardziej oryginalne. Gwarancji rzecz jasna już nie mam, bo kupiłem je ze 3-4 lata temu, ale jeszcze żyje małą nadzieją, że może te szkła podchodzą pod dożywotnią gwarancję. Niby skaza, pęknięcie ,które powstało nie jest jakieś duże, ale jednak dosyć drażniące. Tak to już jest z tymi upadkami. Jednemu poleci na 10 metrów i nic się nie stanie, a drugiemu wypadnie z kilkudziesięciu centymetrów i posprzątane... tak samo jak to bywa w przypadku telefonów. Info ze strony sklepu . "Posiadamy długoletnią tradycję w branży optycznej, oferujemy swoim klientom najwyższej jakości produkty i usługi. Niezmiennie pod tym samym adresem od 1968 roku". Zaraz napiszę do sklepu i zobaczymy co odpiszą w poniedziałek. Może akurat... w razie czego podjadę tam w poniedziałek osobiście i pokaże jakie wielkie nieszczęście mnie spotkało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.