Gość goldie Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 mam w standardzie w swoim bike'u hamulce deora - czy ktoś wie jak one się mają do słynnych już avidów 7? bo nie wiem czy zmieniać cały hamulec czy jedynie wymienić sobie klocek na kasetę z klockiem i bawic się jedynie w same klocki ? bylbym wdzięczny za odpowiedz
Iron Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 zdecydowanie tylko lepsze klocki wstawic to klocki przede wszystkim hamuja. Mysle ze roznica przy tych samych klockach jest na tyle mała, ze nie oplaca sie dokladac do avidow
ralf Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 tylko ze cena nowych Avidów SD7 na allegro były coś po 105zł za komplet, a cena dobrych klocków z wymiennymi okładzinami to pewnie conajmniej 35zł na koło, ja np. kupiłem klocki takie jak w Alivio za 23zł na koło i jestem w sumie zadowlony, ale i tak potem beda lepsze okładziny kupował bo te jak sie zagrzeja to tak średnio hamują.
Gość goldie Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 no bo też właśnie myślałem żeby może sobie włożyć avidy np. na tył a przód zostawić taki jak mam, tylko właśnie klocki z okładzinami lepsze zapodać - całego systemu nie wymienie bo mam klamkomanetki deore...
ralf Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 a czemu Avida na tył, mimo wszystko wydaje mi sie ze Avid jest dużo lepszy od Deore i lepiej miec go z przodu, a tył to i tak to Deore wystarczy do dobrego hamowania
Adamicki Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 no bo też właśnie myślałem żeby może sobie włożyć avidy np. na tył a przód zostawić taki jak mam, tylko właśnie klocki z okładzinami lepsze zapodać - całego systemu nie wymienie bo mam klamkomanetki deore... To, że niby Avidy i klamkomanetki Deore się jakoś ze sobą wadzą?
Gość goldie Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 dokładnie Wyrwizab - o to mi właśnie chodziło - o cały system - z klameczkami włącznie... Dobra ale tak naprawde nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi... rozumiem ze mam sobie walnac klocki z wymiennymi wkladami - tylko jakie clarks'y czarne ?
Jacke Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Wymien sobie klocki bo zeby wymienic caly zestaw to musisz kupic szczeki+klamki+manetki bo klamkomanetki sa nierozlaczne. Deorki nie hamuja przeciez zle. To w koncu najlepszy produkt z grupy podobno...
Gość goldie Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 luzik, dzieki chłopaki - teraz czerwone clarks'y zapodam - bo pada a te podobno najlepsze na mokro
dayus Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Ale hamulce AVIDA (V-brake) jak kazde inne moga wspolpracowac z klamkami np. DEORE i wszystkimi innymi przystosowanymi do V-brakeów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.