Skocz do zawartości

[ROWER] Który rower wybrać?

Tsin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam sie do kupna nowego roweru. Pomoze mi ktos wybrac?

Moje dane:

Mam 180cm wzrostu, 68kg wagi

Trasy:

Glownie lesnie sciezki, czasami asfalt, czasami troche ciezszy teren. Ogolnie poszukuje uniwersalnego roweru.

Moj aktualny rower:

Wheeler Pro 900

Przypadło mi do gustu kilka opcji. Zastanawiam sie miedzy rowerami gravel cx gianta a crossem KTMa. Moze ktos porownac te rowery i okreslic w jakim terenie dany rower bedzie mial przewage? Do czego tak naprawdę jest cross a do czego cx? - oba sa reklamowane jako uniwersalne rowery do wszystkiego.

Tutaj sa te rowery: (dodam ze kazdy z nich bede mial okazje kupic za ok 3300zl)

1. Giant Anyroad 2

2. Giant Revolt 3

3. KTM Life Cross

4. Jakiś 29er? Jesli tak to ktory?

Napisano

A jakbym Ci zaproponował Anyroad 2 z 2015 :)?

http://www.msport.com.pl/pl/p/Rower-szosowy-Giant-AnyRoad-2-2015/8099

Mam ostatnią sztukę z 2015 i oddam go w cenie 3200zł z free wysyłką.

Co do modelu 2016 mam zarówno 1 jak i 2.

Anyroad 2 3825zł, Anyroad 1 4080zł.

A co mogę doradzić :).

Sam się jaram obecnie TCX na którego chyba lada chwila wsiądę.

W giancie przede wszystkim wiesz co kupujesz, wiesz, że jak odpukać będzie reklamacja to dystrybutor jest pewny a nie zmienia się co dwa-trzy lata.

Masz dożywocie na ramę i kupujesz (u mnie :)), w firmie która jest na rynku blisko tyle lat co Giant na świecie :).

W razie pytań pisz lub dzwoń pod 509 551 144 a na bank coś dobrego znajdziemy.

Pozdrawiam

Marcin

Napisano

Super, na pewno skorzystam. Powiedz mi jeszcze tylko czy ten rower nadaje sie do jazdy w terenie? Jeszcze nie jezdzilem nigdy rowerem bez amora.

BTW masz moze jakas liste rowerow ktore jeszcze sprzedajesz? Zastanawiam sie tez nad rowerem crossowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...