Skocz do zawartości

[rower szosowy do 2500 zł] Velomarche/Scott/Triban

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od paru dni poluję na szosę w okolicach 2000zł (za używkę). Niestety jestem niski (170cm), więc ciężko o coś ciekawego w rozmiarze ~52; generalnie dużo jest rowerów na fajnym osprzęcie, ale to już 54-56cm, więc  odpadają. Koło nosa przeszły mi już dwa świetne rowery - Cannondale oraz Cube - oba na grupie 105 w stanie jak nówki, więc pora wziąć się do roboty na poważnie. Budżet przedefiniowałem - maksymalnie 2500zł z transportem (wysyłka lub mój dojazd po 300km)

Na ten moment znalazłem:

http://allegro.pl/nowy-szosowka-carbon-campagnolo-hit-i6056942410.html

tylko, że nie za bardzo mi wiadomo co to za sprzęt (marka Campongolo mi świta po głowie, ale to za mało jak na moją wiedzę).

Ewentualnie w tych pieniądzach (2500zł) jako alternatywę miałbym Scott-a Speedster 30 na osprzęcie Tiagra (przerzutki, klamkomanetki, korba). Rower jest nowy. Wart swojej ceny ?

Rozglądałem się jeszcze za Tribanem na osprzęcie Sora 2200zł.

Napisano

Napisz poprawnie temat, bo admin zamknie!

Campa jeszcze kiedyś w swoich wysokich modelach była najlepsza, z aktualną kolekcją shimano (szosową) już tak mocno się nie wyróżnia. Wcześniej się jarałem campą, teraz mniej. Ta z tego roweru to podstawowy model.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć. A ja zastanawiam się w tej półce cenowej nad

"ZANNATA ACT FULL CARBON
rama, widelec przód, kierownica, sztyca pod siodło, korby, manetki -CARBON
osprzęt CAMPAGNIOLO
przerzutki manetki Centaur 10 speed
przerzutka tył Centaur
korby 2 tarcze Chorus
pedały spd
koła FULCRUM RACING 3"

w jakiej cenie możńa b to kupić tzn ile za niego dać i czy warto?

Wim że dal niektórych będą to śmiszne ;) pytania ale postaramy sięnie komentować tylko odpowiedzieć "hihi"

Piotrek

Napisano
  W dniu 15.03.2016 o 23:17, mlodinho10 napisał:

Od paru dni poluję na szosę w okolicach 2000zł (za używkę). Niestety jestem niski (170cm), więc ciężko o coś ciekawego w rozmiarze ~52; generalnie dużo jest rowerów na fajnym osprzęcie, ale to już 54-56cm, więc  odpadają. Koło nosa przeszły mi już dwa świetne rowery - Cannondale oraz Cube - oba na grupie 105 w stanie jak nówki, więc pora wziąć się do roboty na poważnie. Budżet przedefiniowałem - maksymalnie 2500zł z transportem (wysyłka lub mój dojazd po 300km)

Na ten moment znalazłem:

http://allegro.pl/nowy-szosowka-carbon-campagnolo-hit-i6056942410.html

tylko, że nie za bardzo mi wiadomo co to za sprzęt (marka Campongolo mi świta po głowie, ale to za mało jak na moją wiedzę).

Ewentualnie w tych pieniądzach (2500zł) jako alternatywę miałbym Scott-a Speedster 30 na osprzęcie Tiagra (przerzutki, klamkomanetki, korba). Rower jest nowy. Wart swojej ceny ?

Rozglądałem się jeszcze za Tribanem na osprzęcie Sora 2200zł.

Gdzie znalazłeś Scott-a Speedster 30 za 2500 zł ? Chętnie bym zapoznał się z ofertą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.