Wax Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 wyslijcie mi link do tego programu do Foobara, bo ktoś tam dal link ale niestety nieznaleziono takiej strony ...bardzo prosze bo sie zalogowałem sciagnałem ten programik z last.fm ale uzywam foobara 0.9 na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 wyslijcie mi link do tego programu do Foobara, bo ktoś tam dal link ale niestety nieznaleziono takiej strony ... o to chodzilo? -> http://www.last.fm/tools/downloadplugin/?id=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Nie wiecie może co zrobić aby foobar 9 otwierał playlisty *.cue od plików APE? 8 robiła to bez problemu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 nie tak znow bez problemu. potrzebny plugin (do 8ki tez). znajdziesz go tutaj: http://www.foobar2000.org/components/foo_input_monkey.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Plugin mam - ape'y odtwarza bez problemu. Chodzi o to, że pliki APE zwykle są zgrywane jako jedna zwarta całość i dorzucane są do nich playlisty w postaci plików *.cue, które wrzuca się do foobara zamiast ape'a, a które to dzielą owy plik na poszczególne utwory. Ew. zna ktoś może program, którym można ciąć plik ape na kilka części? A 8 śmigała mi bez ściągania pluginów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sven Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 na rower muzy szukacie? to polecam dark soho - jeżeli ktoś ogarnia co to psychedelic trance sprawdźcie to (np. kawałek save me God) i zrozumcie jak się czuję pędząc po lesie z tym na uszac, yeaaaahhh...uahahaha: http://www.saikosounds.com/english/display...ase.asp?id=3003 gorąco polecam nowy gość na last fm. - svenstardust - witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 na rower muzy szukacie? Hmm.. no dzięki za sugestię. Zainteresowani na pewno skorzystają. Zapraszam do grupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sven Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 ok bendus, to zerknij też co dokładnie napisałem... na samym końcu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Zauważyłm jak już wysłałem odpowiedź... Ale już był edicik:) To teraz zapraszam do grupy, bo na razie nie ma Cię na liście oczekujących. ... ok. Już jesteś Witam w grupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Plugin mam - ape'y odtwarza bez problemu. Chodzi o to, że pliki APE zwykle są zgrywane jako jedna zwarta całość i dorzucane są do nich playlisty w postaci plików *.cue, które wrzuca się do foobara zamiast ape'a, a które to dzielą owy plik na poszczególne utwory. co to *.cue to wiem. gwoli scislosci to nie playlisty tylko pliki z opisem obrazu plyty http://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sheet az sobie zrobilem cue do jakiegos ape'a i u mnie dziala bez problemu. moze masz bledy w samym pliku *.cue? zle podany plik zrodlowy, bledna skladnia lub cholera wi co jeszcze... wklej zawartosc tego pliku i nazwe ape'a to zobaczymy... Sven, Dark Soho jest dobre ale osobiscie wole Astral Projection i MFG. no i ogolnie psychodeliczne klimaty sa ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sven Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Message yeahh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 co to *.cue to wiem. gwoli scislosci to nie playlisty tylko pliki z opisem obrazu plyty http://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sheet az sobie zrobilem cue do jakiegos ape'a i u mnie dziala bez problemu. moze masz bledy w samym pliku *.cue? zle podany plik zrodlowy, bledna skladnia lub cholera wi co jeszcze... wklej zawartosc tego pliku i nazwe ape'a to zobaczymy... Zdaję sobie sprawę, że to opis obrazu, ale nazywam go playlistą w tym konkretnym przypadku =] PERFORMER "Muddy Waters" TITLE "Electric Mud" FILE "Muddy Waters - Electric Mud.ape" APE TRACK 01 AUDIO TITLE "I just want to make love to you" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 01 00:00:00 TRACK 02 AUDIO TITLE "I'm your hoochie coochie man" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 04:18:20 INDEX 01 04:19:25 TRACK 03 AUDIO TITLE "Let's spend the night together" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 09:10:17 INDEX 01 09:11:20 TRACK 04 AUDIO TITLE "She's alright" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 12:20:22 INDEX 01 12:21:25 TRACK 05 AUDIO TITLE "Mannish boy" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 18:53:05 INDEX 01 18:54:07 TRACK 06 AUDIO TITLE "Herbert Harpers' fere press news" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 22:42:27 INDEX 01 22:43:30 TRACK 07 AUDIO TITLE "Tom cat" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 27:20:20 INDEX 01 27:21:22 TRACK 08 AUDIO TITLE "The same thing" PERFORMER "Muddy Waters" INDEX 00 30:58:70 INDEX 01 30:59:72 Tak to wygląda u mnie, na 8 działało bez problemów. Mógłbyś dać mi namiar na jakiś 'tutorial' robienia plików *.cue? Lub wkleić jeden ze zrobionych przez siebie, to ułatwiłoby mi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 a wogole jakis blad wyskakuje? czy po prostu nie odtwarza? jesli nie masz bledu w nazwie pliku w linii FILE "Muddy Waters - Electric Mud.ape" APE to nie mam pojecia czemu Ci nie dziala. skladnia jest w porzadku. u mnie na 0.9.4 jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gdy wrzucam go do foobara pokazuje mi go jako jeden plik z '?' zamiast długości ;P Nazwa jest na bank dobra - działała na 8 ;P Nie wiem co może być powodem. Możesz wkleić jakiś *.cue zrobiony przez siebie? Znalazłem rozwiązanie - miałem wersję 9.3. 9.4 już bezproblemowo radzi sobie z plikami *.cue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Odświeżę temat (bo nam strasznie na dół zjechał i trudniej nowych grupowiczów werbować ) i wrzucę raport z naszej listy przebojów. Ostatnie Top 10 Artists (sporo miejsc ex equo, ale wpiszę po prostu pierwsze 10 punktów na liście): 1. System Of A Down 2. Lenny Kravitz 3. Red Hot Chili Peppers 4. Rammstein 5. The Prodigy 6. The Offspring 7. Guano Apes 8. Astral Porojection 9. R.E.M. 10. Massive Attack Szczerze mówiąc, to niezbyt oryginalnie, bo SOAD, RHCP królują na bardzo wielu listach. Ale! Jest też niespodziewanie wysoko Astral Projection czyli coś mniej popularnego stanowczo (zasługa podejżewam moja, Majkela, svena i jeszcze jakiegoś tajemniczegoo usera ) Oby jak najwięcej takich rodzynków w postaci nieznanych raczej artystów na naszej liście. A w liście utworów rządzi Rage Against The Machine... czyli klasyka praktycznie Ogólne sporo rzeczy z lat '90 ubiegłego wieku (jak to brzmi śmiesznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Cześć! Ja też chcę do was!!! Czekam na pozytywne rozpatrzenie mojego podania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 zrobione, witamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 A czy ktoś słucha naszego radia?? Zestaw muszę powiedzieć dość zróżnicowany z lekką przewagą rocka ale znalazłem i takie rodzynki jak Kraftwerk i wspaniały Dead Can Dance!!!! Ja raczej cięższych rzeczy słucham ale dobrą muzą w każdym gatunku nie gardze. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 ja raczej nie choć czasem się zdarzy. zbyt smętna muzyka jak dla mnie (nie mówię o DCD i Kraftwerk ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Cóż... Mi też za wiele w tym radiowym zestawie nie podchodzi, ale de gustibus et coloribus non est disputandum. A jako że ostatnio niewiele osób wchodzi na stronę, to poinformuję, że jest nas już 30 duszyczek (w00t) i znów, po dłuższej przerwie związanej z jakimiś pracami na serwerze last.fm, działają listy grupowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 ostatnia lista grupowa oprócz Bjork nie ma nic co mnie interesuje ale i tak dobrze widzieć na niej kapele rockowe a nie disko-z-pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Heh.. pochwaliłem się, że listy znowu działają, a tu zonk! Tydzień były i tego dnia, którego o tym napisałem, to znowu się walnęły :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaPut Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Dołaczyłem się, PaPuteks . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 zatwierdzone. witamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dolaczam na lastfm jako aikidicted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.