Skocz do zawartości

[muzyka] Forumowa lista przebojów

bendus

Rekomendowane odpowiedzi

Plugin mam - ape'y odtwarza bez problemu. Chodzi o to, że pliki APE zwykle są zgrywane jako jedna zwarta całość i dorzucane są do nich playlisty w postaci plików *.cue, które wrzuca się do foobara zamiast ape'a, a które to dzielą owy plik na poszczególne utwory.

Ew. zna ktoś może program, którym można ciąć plik ape na kilka części?

A 8 śmigała mi bez ściągania pluginów.

na rower muzy szukacie?

to polecam dark soho - jeżeli ktoś ogarnia co to psychedelic trance :P

sprawdźcie to (np. kawałek save me God) i zrozumcie jak się czuję pędząc po lesie z tym na uszac, yeaaaahhh...uahahaha:

http://www.saikosounds.com/english/display...ase.asp?id=3003

gorąco polecam :)

nowy gość na last fm. - svenstardust :P - witam

Plugin mam - ape'y odtwarza bez problemu. Chodzi o to, że pliki APE zwykle są zgrywane jako jedna zwarta całość i dorzucane są do nich playlisty w postaci plików *.cue, które wrzuca się do foobara zamiast ape'a, a które to dzielą owy plik na poszczególne utwory.

co to *.cue to wiem. gwoli scislosci to nie playlisty tylko pliki z opisem obrazu plyty :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sheet

az sobie zrobilem cue do jakiegos ape'a i u mnie dziala bez problemu. moze masz bledy w samym pliku *.cue? zle podany plik zrodlowy, bledna skladnia lub cholera wi co jeszcze... wklej zawartosc tego pliku i nazwe ape'a to zobaczymy...

Sven, Dark Soho jest dobre ale osobiscie wole Astral Projection i MFG. no i ogolnie psychodeliczne klimaty sa ok :D

co to *.cue to wiem. gwoli scislosci to nie playlisty tylko pliki z opisem obrazu plyty :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sheet

az sobie zrobilem cue do jakiegos ape'a i u mnie dziala bez problemu. moze masz bledy w samym pliku *.cue? zle podany plik zrodlowy, bledna skladnia lub cholera wi co jeszcze... wklej zawartosc tego pliku i nazwe ape'a to zobaczymy...

Zdaję sobie sprawę, że to opis obrazu, ale nazywam go playlistą w tym konkretnym przypadku =]

PERFORMER "Muddy Waters"

TITLE "Electric Mud"

FILE "Muddy Waters - Electric Mud.ape" APE

TRACK 01 AUDIO

TITLE "I just want to make love to you"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 01 00:00:00

TRACK 02 AUDIO

TITLE "I'm your hoochie coochie man"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 04:18:20

INDEX 01 04:19:25

TRACK 03 AUDIO

TITLE "Let's spend the night together"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 09:10:17

INDEX 01 09:11:20

TRACK 04 AUDIO

TITLE "She's alright"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 12:20:22

INDEX 01 12:21:25

TRACK 05 AUDIO

TITLE "Mannish boy"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 18:53:05

INDEX 01 18:54:07

TRACK 06 AUDIO

TITLE "Herbert Harpers' fere press news"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 22:42:27

INDEX 01 22:43:30

TRACK 07 AUDIO

TITLE "Tom cat"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 27:20:20

INDEX 01 27:21:22

TRACK 08 AUDIO

TITLE "The same thing"

PERFORMER "Muddy Waters"

INDEX 00 30:58:70

INDEX 01 30:59:72

Tak to wygląda u mnie, na 8 działało bez problemów. Mógłbyś dać mi namiar na jakiś 'tutorial' robienia plików *.cue? Lub wkleić jeden ze zrobionych przez siebie, to ułatwiłoby mi sprawę.

Gdy wrzucam go do foobara pokazuje mi go jako jeden plik z '?' zamiast długości ;P Nazwa jest na bank dobra - działała na 8 ;P Nie wiem co może być powodem. Możesz wkleić jakiś *.cue zrobiony przez siebie?

Znalazłem rozwiązanie - miałem wersję 9.3. 9.4 już bezproblemowo radzi sobie z plikami *.cue.

• 2 tygodnie później...

Odświeżę temat (bo nam strasznie na dół zjechał i trudniej nowych grupowiczów werbować ;)) i wrzucę raport z naszej listy przebojów.

Ostatnie Top 10 Artists (sporo miejsc ex equo, ale wpiszę po prostu pierwsze 10 punktów na liście):

1. System Of A Down

2. Lenny Kravitz

3. Red Hot Chili Peppers

4. Rammstein

5. The Prodigy

6. The Offspring

7. Guano Apes

8. Astral Porojection

9. R.E.M.

10. Massive Attack

Szczerze mówiąc, to niezbyt oryginalnie, bo SOAD, RHCP królują na bardzo wielu listach. Ale! Jest też niespodziewanie wysoko Astral Projection czyli coś mniej popularnego stanowczo (zasługa podejżewam moja, Majkela, svena i jeszcze jakiegoś tajemniczegoo usera :)) Oby jak najwięcej takich rodzynków w postaci nieznanych raczej artystów na naszej liście.

A w liście utworów rządzi Rage Against The Machine... czyli klasyka praktycznie :) Ogólne sporo rzeczy z lat '90 ubiegłego wieku (jak to brzmi śmiesznie)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cóż... Mi też za wiele w tym radiowym zestawie nie podchodzi, ale de gustibus et coloribus non est disputandum.

A jako że ostatnio niewiele osób wchodzi na stronę, to poinformuję, że jest nas już 30 duszyczek (w00t) i znów, po dłuższej przerwie związanej z jakimiś pracami na serwerze last.fm, działają listy grupowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...