Skocz do zawartości

[muzyka] Forumowa lista przebojów

bendus

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie niektórzy z was słyszeli o serwisie www.last.fm. Ze strony tej mozna sciągnąć programik, który rejestruje słuchane przez nas w utwory i na ich podstawie buduje listę naszych ulubionych wykonawców, poleca innych, którzy mogą przypaść nam do gustu itp.

Na stronie tej można tworzyć również grupy zrzeszające użytkowników o podobnych zainteresowaniach, gustach itp. Dla każdej z grup budowana jest oddzielna lista najpopularniejszych wykonawców i utworów.

Wpadłem na pomysł utworzenia grupy dla użytkowników naszego szanownego forum.

Zapraszam do rejestracji na www.last.fm, a następnie do zapisania się do grupy ForumRowerowe

Hmm i już są 4 duszyczki :). Jesliby się takie tempo wzrostu napływu zgłoszeń utrzymnało, to już wkrótce :)

Wszyscy już zaakceptowani użytkownicy moga akceptowac oczekujące zgłoszenia. Nie musze tego robić ja, więc zerkajcie czasem, czy ktoś nie jest "pending"

A.. jeśli wasz nick na last.fm jest inny niż tu na froum, to napiszcie tu proszę, żebyśmy wiedzieli któż to postanowił się przyłączyć.

No więc rejestrujesz się, sciągasz stąd programik, bądź (jeśli jak ja jesteś minimalistą) jeden z pluginów na dole strony konfigurujesz i git - słuchasz muzyczki, a programik wysyła dane z tagów i buduje listę. itp. itd...

Natomiast by dołączyć do grupy, wchodzisz na jej stronę główną. Następnie klikasz na "Join this group". Zostajesz dodany do listy oczekujących i ktoś z czcigodnych członków grupy sprawdza Twój życiorys, zainteresowania, kontakty, kartę zdrowia, świadectwo z podstawówki..eee.. znaczy się, czy na serio jesteś od nas z forum i zatwierdza Twoją "kandydaturę"... i tyla.

Chyba nie chodzi o to, zeby miec kawałki dobrze opisane, tylko trzeba ten kawałek sluchac minimum 50% długości utworu, zeby go zarejestrowało na stronie. W wypadku DJ Tiesto - Traffic jest to 3min28sec.

i to i to. utwor musi miec poprawnie nadane tagi Artist i Title oraz zwykle chwilke musi sie poodtwarzac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...