Skocz do zawartości

[łatki] Łatki samoprzylepne topeak

Roxorloops

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Używałem już wielu samoprzylepek. Te od Topeak - jedne z lepszych w swojej klasie, jednak zdarzyło mi się w duży upał, że przy awaryjnym skręceniu koła, łatka na przednim kole puściła. Na nieszczęście to było na zjeździe. Myślę, że naprawdę wysoka temperatura rozpuściła klej, do tego doszła mocna praca dętki wewnątrz opony i łatka najzwyczajniej w świecie się "zrolowała". No ale to odosobniony przypadek. Generalnie można je polecić.

Około roku temu naprawiałem dętkę w wózku dziecięcym, łatką samoprzylepną, niestety nie wytrzymała nawet miesiąca, a ciśnienie tam dosłownie śmieszne, żeby jakaś amortyzacja była. Odkleiłem tą łatkę i przykleiłem zwykła łatkę Park tool na klej do dętek Expand. Trzyma do dzisiaj.

łatki samoprzylepne trzymają lepiej jak jest wyższe ciśnienie (dętka dociska się do opony, więc łatka nie ma jak się odlepić ;) )

Łał, zwykła łatka przy takim samym ciśnieniu trzyma już prawie od roku. Łatki samoprzylepne, to takie łatki na dojechanie do domu. Później należało by taką łatkę zerwać i przykleić normalną, albo wymienić dętkę. 

Generalnie dla tego szukam dobrych samoprzylepnych (tylko na dojazd do domu), zajmują mniej miejsca niż te klejone, które się wulkanizują i to najwiekszy plus. Ale tego nie można im odmówić, że jeżeli to dobrze robimy to trzyma na zawsze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...