Roxorloops Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Czy ktoś używał łatek samoprzylepnych firmy topeak i mógłby je ocenić? Albo polecić jakieś inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 cześć, TOPEAK - u mnie sprawdziły się w 100% , zawsze mam przy sobie zestaw łatek. kilka razy klejona dętka, łatka zawsze trzymała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Topeak nie używałem, ale sprawdzają się u mnie łatki samoprzylepne Kellysa za 8,90 zł Szybko i bezproblemowo kleją, dobrze trzymają. Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Też używałem. Ale po jakimś czasie - roku, może więcej zaczeły mi puszczać, po kolei wszystkie. W pół roku z 5 czy 6 łatek się zepsuło i więcej ich nie użyję. 5 minut na klejenie to nie problem, wolę klej i tradycyjne łatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Używałem już wielu samoprzylepek. Te od Topeak - jedne z lepszych w swojej klasie, jednak zdarzyło mi się w duży upał, że przy awaryjnym skręceniu koła, łatka na przednim kole puściła. Na nieszczęście to było na zjeździe. Myślę, że naprawdę wysoka temperatura rozpuściła klej, do tego doszła mocna praca dętki wewnątrz opony i łatka najzwyczajniej w świecie się "zrolowała". No ale to odosobniony przypadek. Generalnie można je polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Około roku temu naprawiałem dętkę w wózku dziecięcym, łatką samoprzylepną, niestety nie wytrzymała nawet miesiąca, a ciśnienie tam dosłownie śmieszne, żeby jakaś amortyzacja była. Odkleiłem tą łatkę i przykleiłem zwykła łatkę Park tool na klej do dętek Expand. Trzyma do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 łatki samoprzylepne trzymają lepiej jak jest wyższe ciśnienie (dętka dociska się do opony, więc łatka nie ma jak się odlepić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 łatki samoprzylepne trzymają lepiej jak jest wyższe ciśnienie (dętka dociska się do opony, więc łatka nie ma jak się odlepić ) Łał, zwykła łatka przy takim samym ciśnieniu trzyma już prawie od roku. Łatki samoprzylepne, to takie łatki na dojechanie do domu. Później należało by taką łatkę zerwać i przykleić normalną, albo wymienić dętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Generalnie dla tego szukam dobrych samoprzylepnych (tylko na dojazd do domu), zajmują mniej miejsca niż te klejone, które się wulkanizują i to najwiekszy plus. Ale tego nie można im odmówić, że jeżeli to dobrze robimy to trzyma na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Mam, użyłem 2 razy i wszystko ok. Nic nie ważą, do domu zawsze dojedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.