Gość Krzysiek Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Witam serdecznie, Wątków takich jak ten było na pewno wiele. Mam ogromną okazję kupić w dobrej cenie CUBE'a Attention 29er'a 19". Mój wzrost to 185 cm a "noga' 88cm. Problem jest taki, że z wszystkich kalkulatorów i porad itd wychodzi oczywiście 20" czyli pomiędzy obydwoma wymiarami. Zwracam się z prośbą o pomoc czy zaryzykować i kupić? Jak duże różnice są pomiędzy ramami i czy 19-ka będzie zbyt niekomfortowa do jazdy? Niestety nie mam możliwości przymiarki tego modelu. Pozdrawiam
Roxorloops Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Ja jestem zdania, że jeżeli mamy wybierać między rowerami trochę za małymi a trochę za dużymi to lepiej wybrać ten trochę za mały bo można zmienić mostek, sztycę itp. A z ramą, która jest za wysoka nic nie zrobimy i zawsze będziemy obijać kroczem.
grande1970 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Bedzie ok. Mam takiego a jestem wyższy i jest ok. Siodelko w gore i do tylu lub wymiana na sztyce z offsetem, mostek 100mm.
Gość Gość Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam. Ja mam 188 cm i dotej pory jezdzilem na cube attention 20 i kolach 26 nie bylo zle, ale czulem ze jest troche za maly .I teraz nadazyla sie okazja na zmiane gdyz skradziono mi rower wiec przesiadam sie na 21 rame i kola 29 oczywiscie cube attention,sam jestem ciekaw czy bedzie pasowal ,zreszta zawsze moge odeslac zmienic rozmiar jak bedzie przy wielki.
Pytanie
Gość Krzysiek
Witam serdecznie,
Wątków takich jak ten było na pewno wiele.
Mam ogromną okazję kupić w dobrej cenie CUBE'a Attention 29er'a 19".
Mój wzrost to 185 cm a "noga' 88cm.
Problem jest taki, że z wszystkich kalkulatorów i porad itd wychodzi oczywiście 20" czyli pomiędzy obydwoma wymiarami.
Zwracam się z prośbą o pomoc czy zaryzykować i kupić? Jak duże różnice są pomiędzy ramami i czy 19-ka będzie zbyt niekomfortowa do jazdy?
Niestety nie mam możliwości przymiarki tego modelu.
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.