Skocz do zawartości

Maratony MTB - Bike Maraton, Karpacz, Puchar Mazowsza XC - Wspólny Wyjazd = większe oszczędnośći

misiacz81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hey,

Szukam jakiś pozytywnie zakręconych kompanów do wypadów gdzieś na południe Polski, lub ewentualnie w inne jej regiony, aby zjeździć trochę Maratonów w tym sezonie.

Wiadomo, że każdy wyjazd trochę kosztuje, ale jeśli zbierze się ekipa , to nie będzie on taki drogi, co spowoduje, że częściej będzie można gdzieś wyjechać i zasmakować trochę górskich klimatów.

Samochód jest, miejsce na trzy uchwyty na dachu są, koszty za ropę w 4 osoby dość przystępne, nocleg tani uda się załatwić itp.

Jak ktoś będzie zainteresowany, piszcie w temacie, a może coś uda się zorganizować.

Pierwszy planowany przeze mnie wyjazd to  Bike Maraton w Miękinie 16 Kwietnia, w sam raz po Maratonie w Buczku, natomiast pozostałe to już zależy od ilości zakręconych zapaleńców.

Może ten temat spowoduje, że jacyś zapaleńcy się znajdą i w nadchodzącym sezonie będzie kilka interesujących wypadów.

Łączę Pozdrowienia

Michał

Napisano

Cześć Michale,

jeśli 81, to Twój rocznik, to jestem w podobnym wieku i też mam auto z czterema miejscami na dachu i chętnie dołączę do ekipy. Na razie mam jeden maraton za sobą ale planuję w tym roku troche pojeździć. Na początek myślałem o Mazowia MTB w Legionowie 2.04 ale plany mogę dostosować, jeździć będe i tak, więc podziału kosztów to fajny pomysł a miłe towarzystwo w drodze na pewno nie jest przeszkodą :).

Wybierasz się do Buczku? Czy sezon planujesz rozpocząć w Miękini?

Napisano

Hey,

Mam zamiar rozpocząć sezon dopiero w Buczku, a potem Bike Maraton, Mazovia raczej chyba nie, ewentualnie Puchar Mazowsza.

Fajnie, że ktoś jest chętny na takie wyjazdy, pozostajemy w kontakcie i później ustalimy ewentualnie szczegóły.

Jak zbliży się termin maratonu w Buczku to się zgadamy.

Pisz PRV lub ja się odezwę.

PS.

Jeszcze dwa miejsca wolne!

Więcej Ludzi = Mniejsza kasa na wyjazdy i fajniejsze Imprezy w zasięgu.

Łączę Pozdrowienia

Michał

Napisano

Witam

Ja ja jestem z okolic Głowna / Łowicza (dokładnie - Domaniewice). W tym sezonie nastawiam się na MTB Cross Maraton, ewentualnie może coś z Pucharu Mazowsza. Dysponuję autem z 3-4 miejscami na rower na dachu. Jeśli ktoś będzie reflektował na wspólny dojazd na na wyścig to zapraszam do kontaktu.

Oprócz maratonów w miarę możliwości staram się robić wypady w góry na rower na 3-4 dni - Beskid, Izery, Świętokrzyskie więc jeśli jest ktoś zainteresowany taką formą wspólnego wyjazdu to proszę pisać (

Pierwszy planowany wyjazd w terminie 31.03 -01.04 w okolice Zakopanego ale tym razem z rowerem szosowym

Dobrą opcją byłoby założenie grupy na FB dla osób z okolic Łodzi aby móc się ustawiać na wspólne wyjazdy na wyścigi itp :)

Napisano

Ja górom na razie kondycyjnie nie podołam, ale może później w sezonie, jeśli wyprawa nie będzie jakaś mordercza, to chętnie się podłączę.

Na razie planuję maratony na dystansach 40-60km i raczej płasko (profil Miękini - 51 Mega, wygląda ok). Najchętniej dużo amatorów biorących udział, żeby było się z kim ścigać i nie dojechać pół godziny po wszystkich :)

W planach też mam wyjazdy dłuższe weekendowe, ale to bardziej rodzinnie (może też z namiotem) i na pewno chciałbym tez zrobić trasę Łódź-Wybrzeże, najprawdopodobniej samotnie (3-4dni).

Jak dla mnie grupa na FB jest ok, ale może też być osobny wątek na fr.org.

Pytanie do was, dlaczego Puchar Mazowsza a nie Mazowia MTB?

Napisano

Puchar Mazowsza, maratony organizowane przez Brzeziny MTB czy MTB Cross Maraton to już wyścigi trudniejsze techniczne, bardziej wymagające, dużo więcej jazdy indywidualnej -  jak się pościgasz kilka lat to zrozumiesz ;). Mazovia to trasy typowo płaskie, dużo jazdy grupowej, na kole :) robione pod masówkę :D

Napisano

Mniej wymagające technicznie, bardziej płaskie, bardziej pod masówkę. Przekonałeś mnie do Mazowia MTB:)

Nie mam ambicji sportowych, bardziej rekreacyjne z elementami rywalizacji.

Napisano

Hey

Jakby ktokolwiek chciał jechać na Bike Maraton 16 Kwietnia, to piszcie na PRV.

Wolne trzy miejsca na uchwyt na fachu oraz w aucie.

Poza tym, to przynajmniej raz w miesiącu będę się starał zaliczyć Bike Maraton, sam czy z kimś.

Zainteresowani piszcie w temacie.

PozdRower!!

Napisano

Czy nie przeszkadzałoby Ci, żeby zmienic tutuł wątku i wpisywac też inne propozycje wspólnych wyjazdów?

Ja jadę 3.04 na Mazowia MTB do Legionowa, mam też trzy miejsca wolne na rowery + towarzystwo.

• 2 tygodnie później...
Napisano

W weekend (sobota-niedziela) 2-3 kwietnia jadę do Bodzentyna pojeździć MTB po Górach Świętokrzyskich - mam 1-2 wolne miejsca w aucie. Nocleg w schronisku młodzieżowym w Bodzentynie. Jak ktoś chętny pisać na priv

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...