Arni220 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Twoje podejście, nikt nie zabrania, ale mowa, że się nie da, jest grubą przesadą.
Mod Team Pixon Napisano 15 Marca 2016 Mod Team Napisano 15 Marca 2016 Gdyby tak Panowie mogli powrócić do tematu?... Dwa negatywy ode mnie. Kenda Kwest - jedyną zaletą jest niska cena. Z drugiej strony jak się doda do tego koszt łatek lub wymiany dętek, to już niska cena zakupu przestaje być taka atrakcyjna. Opona jest bardo mało wytrzymała jeżeli chodzi o przebicia. Byle co potrafi przez nią przelecieć i uszkodzić dętkę. Wkurzające szczególnie na dłuższych trasach. Dodatkowo to co wspomnieliście, jest masakrycznie ciężka. Continental Ultra Sport, wydaje mi się, że mam I wersję. Według mnie zdecydowanie za szybko opona popękała na bokach. Jeszcze na nich jeżdżę, ale boję się, że ten (drugi) sezon będzie ich ostatnim, bo się rozejdą na bokach. Wcześniej jeszcze miałem Schwalbe Ultremo. Fajnie się toczyła, lekka, niestety ta opona jest strasznie droga i taka trochę szmaciana. Aaa i trzeba na niej bardzo uważać jak trochę popada. Jest zupełnie gładka.
bazzz Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Schwalbe Marathon Orginal do wyboru szerokość i masa (wkładka antyprzebiciowa) - super szybkie, ciche , zero oporu i przebiegi po 20 000 km dla nich to normalka. Przy nich Smart Sam czy Rapid Rob to potężne opory toczenia na asfalcie i taki sam hałas i śmieszna żywotność po 3-4 kkm. Od 2 lat nie miałem kapcia. Wcześniej przeciętnie 2 w miesiącu. . Nie kombinować wiele . Kupić raz a dobrze na dziesiątki tysięcy km. Wypraktykowane.
Arni220 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Bo Ultremo nie jest oponą do codziennej jazdy tylko do wyścigów. Ona ma być gładka i szmaciana, bo tylko szmaciana będzie lekka, gładka będzie szybka, a miękka guma będzie świetnie trzymała. Te czynniki nie idą w parze z długimi dystansami i wytrzymałością. Od tego Schwalbe ma Durano.
CentrumRowerowe Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Kenda jest dobra, bo jest dobra i tania;) Najszybsze Schwalbe w rozmiarze 35C to prawdopodobnie Marathon Supreme, na pewno szybsze od Racerów, ale drogie. Jest jeszcze Continental Sport Contact II, nie tak szybki ale wytrzymały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.