Skocz do zawartości

[szosa] używana szosówka do 500 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na wstępie zaznaczę że jestem 100% amatorem jeśli chodzi i rowery, sprzęt, nazewnictwo itp.

Chcę kupić sobie rower na dojazd do pracy. Trasa w jedną stronę to jakieś 30km, planuję jeździć 2 razy w tygodniu minimum, pomyślałem więc o kolarce. Nie dysponuję dużym budżetem, rozglądam się za rowerami używanymi do kwoty ok 500zł.

Póki co moją uwagę zwróciły te dwa rowery:

KOLARZÓWKA SZOSA ROWER SZOSOWY HERCULES 28'' SACHS (6048531855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

KOLARZÓWKA SZOSA ROWER SZOSOWY PUCH 28'' SUNTOUR (6048437975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

chciałbym prosić Was o opinię.

Chodzi mi o to czy to w ogóle dobry pomysł, czy te rowery są coś warte i który z nich ewentualnie jest lepszy. Jak mogą wyglądać koszta które z czasem poniosę na wymianie części? 

Proszę też o informacje na co zwracać uwagę w takich rowerach, ile kosztuje serwis takich maszyn? (regulacja hamulców, przerzutek, centrowanie kół itp)

Jeśli ktoś z Was ma jakiś rower godny polecenia, który spełnia moje oczekiwanie to również proszę o zamieszczania tu takich informacji.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...