great719 Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Witam, na wstępie zaznaczę że jestem 100% amatorem jeśli chodzi i rowery, sprzęt, nazewnictwo itp. Chcę kupić sobie rower na dojazd do pracy. Trasa w jedną stronę to jakieś 30km, planuję jeździć 2 razy w tygodniu minimum, pomyślałem więc o kolarce. Nie dysponuję dużym budżetem, rozglądam się za rowerami używanymi do kwoty ok 500zł. Póki co moją uwagę zwróciły te dwa rowery: KOLARZÓWKA SZOSA ROWER SZOSOWY HERCULES 28'' SACHS (6048531855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. KOLARZÓWKA SZOSA ROWER SZOSOWY PUCH 28'' SUNTOUR (6048437975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chciałbym prosić Was o opinię. Chodzi mi o to czy to w ogóle dobry pomysł, czy te rowery są coś warte i który z nich ewentualnie jest lepszy. Jak mogą wyglądać koszta które z czasem poniosę na wymianie części? Proszę też o informacje na co zwracać uwagę w takich rowerach, ile kosztuje serwis takich maszyn? (regulacja hamulców, przerzutek, centrowanie kół itp) Jeśli ktoś z Was ma jakiś rower godny polecenia, który spełnia moje oczekiwanie to również proszę o zamieszczania tu takich informacji. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Pomysł dobry, ale weź pod uwage fakt iż to sa spore rowery dla raczej wysokich osób, szczególnie ten Puch - rama 24" - i bez 185cm wzrostu bym sie do niej nie zbliżał... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.