Kozek Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Cześć. Kilka dni temu kupiłem komplet zwijanych Kojaków, do tej pory zrobiłem na nich około 100km. Dzisiaj podczas czyszczenia roweru zauważyłem dwa ubytki na oponie, jeden mały, którym normalnie nie zawracałbym sobie głowy, drugi niestety dosyć spory, ~1mm głębokości. Jestem trochę rozczarowany trwałością tych opon, na drutowanych kojakach w starym crossie zrobiłem około 2kkm, zdarzało się przejechać przez delikatne drogi leśne i opony wyglądały jak nowe, a tutaj takie jaja po minimalnym przebiegu na asfalcie. Co robić z tym fantem? -Reklamacja pewnie i tak nie zostanie uznana, bo wygląda na uszkodzenie mechaniczne, chociaż jeździłem po drogach płaskich jak stół. -Zostawić tak jak jest i czekać na rozwój wydarzeń? -Wzmocnić od środka łatką w tym miejscu i zapomnieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Jak ~1mm to nic nie podklejać i zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Łatę do opon możesz dać od spodu dla świętego spokoju. Kupisz Tip-Top'a za poniżej 1zł 3cmx3cm do opon, klej też grosze kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.