rowerzystkaPomocy Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Hej, Jaki licznik byście polecili z wysokością i tętnem ? Najważniejsze, żeby głupot nie pokazywał .. Ile taki musi kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzystkaPomocy Napisano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Nie mogę przeedytować, bo chętnie zmieniłbym pytanie na to jakie teraz jest podejście do urządzenia z podstawowymi funckcjami licznika, wysokością i tętnem? Czy będzie to jeszcze licznik, czy już droższy komputer rowerowy, czy też komórka z androidem i akcesoriami? W pierwszej kolejności urządzenie powinno działać stabilnie i pokazywać wierygodne wartości, potem liczy się cena. Znalazłem to ale czy warte polecenia to nie wiem..: http://allegro.pl/pulsometr-polar-cs500-kolarski-rower-tetno-i5626579496.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_dave Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Sigma rox 6.0 CAD Mio cyclo 105 Żadnego z nich nie mam więc się nie wypowiem. Aktualnie używam pulsometru za 35zl z allegro na btsmart z aplikacjami w telefonie np ip bike strawa. shealt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzystkaPomocy Napisano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Sigma pasowałaby idealnie, ma też temperaturę, o której zapomniałem napisać. Mio ma nawigację, która nie będzie potrzebna. Zastanawiam się jeszcze nad kupnem prostszego licznika i do tego zegarka z wysokością i tętnem, taki zegarek byłby bardziej praktyczny, do biegania, w góry itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Zobacz VDO MC2.0. Ma to o czym piszesz. Używam osobiście i jestem zadowolony. Z tym, źe chyba już wycofali go z produkcji ale można jeszcze tu i ówdzie upolować w sensownych pieniądzach. Temperaturę mierzy poprawnie. Wysokość - chyba też, bo porównywałem z GPS. Pulsometr współpracuje z oryginalnym VDO oraz z czujnikiem sigma 25.10 (który można kupić za grosze od kogoś kto zgubił albo zniszczył zegarek). Jest też możliwość podpięcia kadencji ale wtedy na ekranie masz do wyboru puls albo kadencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_dave Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Ja myślałem o zegarku. Ale jakoś rozsądek przeważa. Mam dość ciągłego ładowania czego popadnie. Pulsometru w zegarkach, na forum twierdzą że na zapoconej ręce źle działają a bateria znika jak chcesz puls mierzyć nonstop. Rox można używać do biegania. Jest nawet pasek w zestawie. Bateria trzyma długo. Ja chyba najbardziej skłaniam się do tego rozwiązania. Natomiast GPS w telefonie plus power bank. Vdo mc. 2.0 fajny ale nie do dostania a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzystkaPomocy Napisano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Jeśli chodzi o zegarek, to bardziej oglądałem takie z paskiem na klatę, wtedy może z tym poceniem nie byłoby problemu. VDO nigdzie nie widzę. Sigma wymiata, z tego co widzę oprócz opaski na klatę dają opaskę na rękę, więc byłaby jak zegarek. Dwa minusy, jakie widzę to, że podczas biegania nie pokaże mi dystansu i bezprzewodowość. Są w ogóle takie urządzenia podłączane przewodowo za wyjątkiem tętna - żeby było z opaską na klatę? Jak nic innego nie znajdę, to chyba wybiorę Sigmę, za 450zł ma wszystko czego potrzebuję, boję się tylko, żeby bezprzewodowość się tutaj nie okazała niemiłą niespodzianką. Dziwię się też rozstrzałem cen, za pełen komplet 420 - 600zł: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=dd&bmatch=base-relevance-spo-1-1-0303&search_scope=&string=ROX%206.0%20CAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOMEK1900 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 1.Moim zdaniem jeżeli sigme to rox 10 a jeżeli miałbym polecić inne liczniki to trzeba wziąć pod uwagę mio cyclo 105 i garmina 500. 2. standard ANT+ to podstawa 3. Zwróć uwagę że urządzenie urządzeniu nie równe. Pokazywanie wysokości albo przewyższenia to podstawa. Rozbudowane urządzenia mają różne dodatkowe funkcje z tym związane. Np aktualna wysokość max. wysokość min. wysokość nachylenie terenu w % (odświeżanie danych co 20/45/90 s) prędkość wznoszenia m/h możliwa ręczna kalibracja wysokości łącznie w górę łącznie w dół ciśnienie atmosferyczne 4. Zwróć uwagę ze garmin i mio ma możliwość bardzo łatwego eksportu danych do strava itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 VDO miałem i było różnie z sygnałem. Czasami rwalo I nic na to nie mogłeś poradzić. Polecam sigma Rox 6.0. Nie rwie sygnału i jest rozsądnie wyceniony. Rox 10.0 jest moim zdaniem słabym wyborem masa wodotrysków które się nie przydają, a kosztują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.