Arkowal Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 W nowo zakupionym rowerze kaseta bardzo głośno pracuje?Pytałem pana zajmującego się servisem w sklepie w którym rower został zakupiony.Pan ten zapewniał mnie,że wszystkie piasty czy kasety z wyższej półki pracują głośno.Ten tyrkot przy przerwie w pedałowaniu jest lekko flustrujący.Porównywałem to dziś z kolegą i jego Scottem sparkiem 940 to dzień do nocy.Nawet mojej żony rower trzy razy tańszy pracuje ciszej! Kaseta w moim to shimano deore XT CS-M8000 11 speed Japan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Jeśli ten terkot pojawia się tylko gdy nie pedałujesz, to gdzie ty widzisz winę kasety, jeśli ona w tym momencie się nie kręci. Bębenek w piaście wydaje dźwięk terkotania. jaką masz piastę? Jeśli o mnie chodzi, to im głośniej tym lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Hałas pojawia się gdy nie kręce pedałami lub gdy obracam nimi w przeciwnym kierunku. Na piaście piszę ATAC bySUNringle / CMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Głośny klik to mocna sprężyna, można sprężyna, to powód do zadowolenia raczej. A że głośne ... no cóż można z tym walczyć ale ja nie wiedze sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Po prostu są kasety ciche i głośne, tyrkotanie to żadna wada, ja też uważam to za zaletę. W poprzednim tanim rowerze miałem osprzęt SRAM X4 i absolutnie bezgłośną kasetę co mi się nie podobało. Jak Ci to bardzo przeszkadza to poczytaj o kasetach podobnej klasy co Twoja i wymień sobie na jakąś o cichej pracy. Wiem też że można było jakoś "przyciszyć" albo "podgłosić" kasetę, musisz poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Kaseta nie ma nic do cykania To zależy od piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Kaseta nie ma z tym nic wspólnego, to bębenek w piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 O danej piaście i głośnej pracy jakichkolwiek info brak:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Brak inf, bo i nikt na to nie narzeka. Większość ludzi lubi głośne piasty. Skoro XT ci głośno cyka to chyba jeszcze głośnej piasty nie słyszałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 jest rozwiązanie , pedałuj cały czas , wtedy uporczywy dźwięk nie będzie CI przeszkadzał można dać odrobinę więcej smaru, ale bez przesady bo upośledzisz pracę zapadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Nie no, nie przesadzajmy. Novatec niektóre dopiero głośno chodzą i to jest właśnie fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Kaseta nie ma nic do cykania To zależy od piasty No tak, zamieszałem trochę z tą kasetą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Jednym słowem facet z serwisu ma rację.A kaseta nie turkocze,lecz napełnione powietrzem damskie krocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.