lolek1 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam chciałbym prosić szanownych forumowiczów o podpowiedź jak rozebrać prawą klamkę hamulca formula rx. Układ został odpowietrzony a klamka nadal jest miękka. Podejrzewam, że problem leży w samej klamce. W ubiegłym roku miałem kolizję więc podejrzewam, że coś mogło się wydarzyć w klamce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Być może masz uszkodzoną membranę zbiornika wyrównawczego. Znajduje się od od wewnętrznej strony w klamce tam gdzie styka się ona z kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek1 Napisano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Ok tylko jak to rozebrać by się o tym przekonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek1 Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Cóż liczyłem na bardziej merytoryczna podpowiedź Czyżby nikt tu już nie zaglądał ? Moze mnie tylko spotkała taka przypadłość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Cóż liczyłem na bardziej merytoryczna podpowiedź Czyżby nikt tu już nie zaglądał ? Moze mnie tylko spotkała taka przypadłość ? A nie ma tam żadnej śruby, co by można było rozkręcić? Miałem te hamulce, ale już nie pamiętam budowy, możliwe, że jest tak jak w klamkach Shimano, brak części zamiennych i gdy coś nawali to jedynie wymiana całej klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://www.gregorio.pl/formula-schematy/ Do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek1 Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzięki za odpowiedź Części zamienne do klamki idzie dostać. Pozdrawiam Gdyby ktoś spotkał się kiedyś z podobnym problem to wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Klamkę się bardzo łatwo rozbiera. Trzeba najpierw odkręcić śruby które trzymają klamkę (dwa imbusy) Później małym imbusem odkręcamy śrubę regulającą położenie klamki. I zostanie nam tylko ściągnąć gumkę zabezpieczającą przed przedostaniem się zanieczyszczeniem. Pod ową gumką jest pierścień który należy zdemontować i już mamy tłoczek. Robiłem to już jak kupiłem używki i nie miałem też mały problem z siłą hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi