pawel2208 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Mam mały problem z prawidłowym odpowietrzeniem hamulca tylnego. Dzisiaj poświęciłem trochę czasu, procedurę powtarzałem 2 lub 3x, ponieważ nie byłem zadowolony z efektu. Korzystałem z filmików SRAMA na YT i jestem pewien, że odpowietrzałem tak jak trzeba. Generalnie chodzi o to, że klamka nie jest twarda jak w przednim hamulcu. Hamuje, ale jest miękko. Kiedyś wypadł mi tłoczek podczas odpowietrzania (zapomniałem zablokować tłoczków) i musiałem rozebrać zacisk. Czy możliwe jest to, że pod tłoczkiem może znajdować się pęcherzyk, który stwarza problem? Hamulca tylnego nie używam, dlatego problemu wcześniej nie zauważyłem. Tłoczek wcisnąłem bez płynu i zalałem układ jak w manualu, czyli przez odpowietrznik. Nie jestem pewien czy odciąganie strzykawką jest w stanie pozbyć się powietrza z gniazda tłoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Klamka tylna będzie się inaczej zachowywać , ze względu na długość przewodu. Możesz spróbować odpowietrzać układając przewód jak najbardziej w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Już kombinowałem na różne sposoby, płyn odgazowałem tak, że już bardziej się chyba nie dało Jedynie na co wpadłem w tej chwili to właśnie powietrze pod tłokiem, które strzykawka nie jest w stanie wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi