Skocz do zawartości

[obręcz] dt swiss x1900 spline - jaka szerokość taśmy uszczelniającej

clip7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Będę przerabiał obręcze na bezdętki. Wyczytałem, że wewnętrzna średnica obręczy to 20mm. Jaką szerokość taśmy uszczelniającej powinno  się zastosować? Są taśmy 20mm? Znalazłem w sklepach 21mm i 18mm i nie wiem czy są 20mm taśmy?

Napisano

Nie wiem czy jest taśma zamontowana bo rower z tymi kołami będzie na początku kwietnia, ale już chcę się zaopatrzyć w zestaw

Odnośnie szerokości to nie wiem czy ma być idealnie równo z szerokością obręczy czy nie. Gdzieś wyczytałem, że taśma nie może być za szeroka w stosunku do szerokości obręczy. Nie mam doświadczenia w tym temacie.

Napisano

Zdradziłbyś markę/model to posiadacze mogli by się wypowiedzieć co do praktyk jakie stosuje producent ...

W Canyon`ach 2015 z kołami  x1700 obręcz była oklejona i w komplecie były wentylki .

Pozdro 

Napisano

Cześć

Zgodnie z tabelką od DT, oni używają w twoim modelu kół taśmy o szerokości 23 mm.

https://www.dtswiss.com/Resources/suport/TECH-SPECS/Tubeless-Solution-MTB.pdf

Proponuję tańszy ale dobry zamiennik od WTB o szerokości 24 mm

albo dokładnie 23 mm taśmę od Schwalbe

Choć dokładając raz tyle co taśma Schwalbe masz już cały zestaw od Effetto Mariposa do konwersji na tubeless, z wentylami i mleczkiem,

Napisano

Przed samym zakupem napisałem jeszcze do Canyon Polska, czy te opony mają już tą taśmę fabrycznie czy nie. Ale z tego co widzę pod tabelkami jest zaznaczone x1900 spline - Convertible with included accessories. Nie wiem za bardzo, co to znaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...