Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Kupiłem zębatkę Shimano 22T i chciałbym ją wymienić. Z jednej strony ma napisy, kształt zębów nie jest symetryczny.Jak ją prawidłowo założyć na korbę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Napisami do suportu.Ściąga się korbę i czyta co to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Tak założyłem i zęby w najmniejszej 22T są jakby w przeciwnym kierunku niż te na średnim i dużym blacie.Wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Nie ma linku ani żadnego foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dodałem do komentarza powyżej. Chwilkę się ładowało.Na foto jest złożone napisami do suportu.Dobrze to poskładałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Tak szczerze to nie ma to znaczenia.Bardziej przeją bym się środkowym blatem,bo chyba ma już dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Środkowy blat jest nówka (40 km), świeżo po wymianie.Na zdjęciu powstają światłocienie i może się wydawać, że ma dosyć, ale tak nie jest.Moim zdaniem kształt zębów został zaprojektowany niesymetrycznie, ponieważ ma to znaczenie.Właśnie dlatego pytam i proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Będzie działać tak i tak,ale przepisowo zakłada się napisami do suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 No i tutaj właśnie mam wątpliwości.W jakimś manualu Shimano znalazłem informację, że napisami na zewnątrz.Dotyczy on innych tarcz, ale jeżeli logika jest taka sama, to miałbym ją założoną odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Nie na to nie patrz,to są te nowe.To co masz to na pewno tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Tak ma być, z widocznymi napisami: A dodatkowo jest tam taki cycek, który ma się układać wzdłuż ramienia korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Wszystko jasne. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Pamiętaj, że zęby mają mieć inny kształt, bo na małą zębatkę łańcuch nigdy nie jest wciągany a jedynie zrzucany na nią. Na średnią i dużą jest wciągany, zęby powinny my w tym pomagać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.