MMarek Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Witam, Z uwagi na wykorzystanie swojego roweru w trybie mieszanym teren/miasto, planuje dokupić sobie set kół crossowych 28. Jestem posiadaczem 29era Giant, w miarę możliwości poczytałem trochę w temacie, ale chciałbym się upewnić czy mój wybór na tą chwilę jest sensowny, byłbym wdzięczny za ewentualne sugiestie co do zestawu. Chciałbym to rozwiązać w miarę budżetowo, ale jeżeli są jakieś dobre argumenty co do zwiększenia budżetu to bardzo chętnie rozważe. Zakładam kupno koła 622 o wew. średnicy 19 mm MTB, które będę mógł wykorzystać uniwersalnie do opon MTB jak i Cross. Zastanawiam się czy nie zainwestować w koło pod oponę bezdętkową ale na razie chyba zrezygnuję, widzę że opinie są podzielnone, niektórzy preferują jednak zestaw uszczelniający ze względu na wagę, prośba o info jeżeli jednak warto zainwestować? Do tego chciałbym się upewnić czy mając obecnie hamulec hydrauliczny tektro 300 i tarczę na 6 śrub, po zakupie koła Shimano z Center Lockiem nie będzie żadnego problemu z kompatybilnością? Poniżej konfiguracja, prośba o info czy ma sens. Koła WH-MT35 czarne SHIMANO Tarcza hamulcowa SLX SM-RT64 lub Deore XT SM-RT81 CenterLock Opona SCHWALBE Hurricane Performance 28x1.6 Dual drutowa Dętka SCHWALBE Extra Light 27-29 cali
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.