piotrektab Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mam authorka model basic sx 2005 r i aktualnie jest wyłącznie stosowany do szosy więc oponki mam kendy 1.5 sticki , mostek obrucony itd. Myślę o zmianie kierownicy na taką http://www.allegro.pl/item122512860__kiero...ne_giecie_.html tylko nie wiem jaką sobie kupić chodzi mi o to by była lekka i nie droga , do tego jakieś klamki do szosy i tu mam pytanie czy da sie zrobić taki myk bo mam klamkomanetki alivio i dobze by było by połączyć 2 hamulce tak bym mugł hamować klamkami w manetach i klamkami szosowymi . Do tego będę zmieniał korbę najlepiej na jakąś 3 rzędową by największa zebatka miała 52 . Jak macie jakieś sprawdzone części w miarę nie drogie ... dajcie linka a ja sobie pujdę do hurtowni bo tam jest taniej niż na allegro . Pozdro . Z góry ThX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Po pierwsze w żadnej hurtowni nei sprzedadzą Ci części po cenie hurtowej, tylko detalicznej o ile hurtownia taką sprzedaż prowadzi. Co do przerabiania to ja lepiej bym sprzedał rower i dozbierał do szosówki z prawdziwego zdarzenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrektab Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 hurtownia to ma takie ceny ze np rogi kupowałem po 12 zł a na allegro takie są po 27 stały klijent a co so szosówki to mtb ma lepszą ramę jak na dobre bo polskie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 a co so szosówki to mtb ma lepszą ramę jak na dobre bo polskie drogi nie mozesz uogolniac, rama szosowa nie musi byc slaba, a wrecz odwrotnie, pokazalbym Ci niejedna rame szosowa, przypatrzylbys sie spawom nawet geometrii (kompaktowa jest bardzo zblizona do geom. ramy mtb) i pewnie moglbys miec problem z okresleniem na pierwszy rzut oka czy to jest rzeczywiscie ramka na szose.. zreszta rama szosowa musi byc mocna, sztywna.... wiadomo, ze na szosie sie nie skacze , chociaz mi przez studzienki sie zdarza tak j.w. kolega napisal, lepiej sprzedac obecny rowerek i szukac szosowki (wyjdzie taniej), sam naped + klamkomanetki to juz jest niezla sumka, a gdzie jeszcze np. kola ??? no chyba, ze zostawisz 26", ale w takim ukladzie lepiej pozostac tylko przy drugim komplecie kol na slickach i nic wiecej nie kombinowac... bo nie ma sensu. poza mostkiem, sztyca i siodelkiem nic bys nie wykorzystal w szosowce... ps. mysle, ze tematu nie zalozyles dla jaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrektab Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 jasne że nie dla jaj . Ale wiecie jak czasem jade na kumpla kolarce i jak patzre jak rowerek skacze na wybojach a to wszystko takie cieniutkie to az ciarki mnie przechodzą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 To ja przy okazji podepnę się do tematu. Do jakiej wagi bikera rower szosowy jest przeznaczony? Chodzi o to czy 120 kilogramowy gość(ja) nie załamie roweru przy wpadnięciu w dziurę. Czy taka jazda będzie w miarę bezpieczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Do jakiej wagi bikera rower szosowy jest przeznaczony? do takiej samej jak kazdy inny, jezeli jest uzytkowany zgodnie z przeznaczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebok_mg Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 ja bym doradzał opylić ten rower i dozbierać na scotta sportstera (P5 widziałem za 1200) a najlepiej Scotta SUBa, piękne maszyny do szybkiej jazdy, przy czym zachowują "góralski" charakter; samego mnie też korciło na takie cudeńko, zobacz SUBA zobacz SPORTSTERA P5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.