Skocz do zawartości

[kierownica] przerabiam mtb na szose

piotrektab

Rekomendowane odpowiedzi

Mam authorka model basic sx 2005 r i aktualnie jest wyłącznie stosowany do szosy więc oponki mam kendy 1.5 sticki , mostek obrucony itd. Myślę o zmianie kierownicy na taką http://www.allegro.pl/item122512860__kiero...ne_giecie_.html tylko nie wiem jaką sobie kupić chodzi mi o to by była lekka i nie droga , do tego jakieś klamki do szosy i tu mam pytanie czy da sie zrobić taki myk bo mam klamkomanetki alivio i dobze by było by połączyć 2 hamulce tak bym mugł hamować klamkami w manetach i klamkami szosowymi . Do tego będę zmieniał korbę najlepiej na jakąś 3 rzędową by największa zebatka miała 52 <_< . Jak macie jakieś sprawdzone części w miarę nie drogie ... dajcie linka a ja sobie pujdę do hurtowni bo tam jest taniej niż na allegro . Pozdro . Z góry ThX

Po pierwsze w żadnej hurtowni nei sprzedadzą Ci części po cenie hurtowej, tylko detalicznej o ile hurtownia taką sprzedaż prowadzi. Co do przerabiania to ja lepiej bym sprzedał rower i dozbierał do szosówki z prawdziwego zdarzenia,

Gość BikerFG

a co so szosówki to mtb ma lepszą ramę jak na dobre bo polskie drogi :)

nie mozesz uogolniac,

rama szosowa nie musi byc slaba, a wrecz odwrotnie,

pokazalbym Ci niejedna rame szosowa, przypatrzylbys sie spawom nawet geometrii (kompaktowa jest bardzo zblizona do geom. ramy mtb) i pewnie moglbys miec problem z okresleniem na pierwszy rzut oka czy to jest rzeczywiscie ramka na szose..

zreszta rama szosowa musi byc mocna, sztywna....

wiadomo, ze na szosie sie nie skacze :D, chociaz mi przez studzienki sie zdarza :)

tak j.w. kolega napisal, lepiej sprzedac obecny rowerek i szukac szosowki (wyjdzie taniej), sam naped + klamkomanetki to juz jest niezla sumka, a gdzie jeszcze np. kola ??? no chyba, ze zostawisz 26", ale w takim ukladzie lepiej pozostac tylko przy drugim komplecie kol na slickach i nic wiecej nie kombinowac... bo nie ma sensu.

poza mostkiem, sztyca i siodelkiem nic bys nie wykorzystal w szosowce...

ps. mysle, ze tematu nie zalozyles dla jaj.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...