TheBikeR Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam. Mam pytanie odnosnie aplikacji na wycieczki rowerowe. Używałem Endomondo, jednak szukam czegos lepszego bo endomondo jest srednio dokladne. Poszukuje czegos co liczy km, nie potrzebna ale mile widziana nawigacj. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zdecydowanie Strava Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBikeR Napisano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zapomnialem dodac ze korzystam z windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Popatrz na Navime, Strava jak zależy Ci na rywalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 No to na winde jest chyba tylko Endo. Navime nie będzie, Strava też ostatnio nie było jak pamiętam. Słaba dokładność to niekoniecznie może być wina Endo. Zobacz jeszcze czy jest tam opcja zwiększenia częstotliwości zapisywania punktów na mapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SySy1912 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 W ubiegłym roku używałem na WP aplikacji Sports Tracker, ale ona raczej nie ma opcji nawigacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Na dokładność przede wszystkim wpływ ma moduł gps - czyli cały telefon. Aplikacje same w sobie raczej nie wpływają na to, albo jeśli już to w małym stopniu. Sam używam androida nie wp, więc apki nie polecę. Najlepiej sam przetestuj kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Nie ma czegoś takiego jak lepsza-gorsza aplikacja pod kątem śledzenia trasy. Telefon wystawia lokalizację w API a aplikacje po prostu ją pobierają. Każda tak samo, bez wyjątków. Zmień telefon na taki, który nie ma problemów z GPSem. Osobiście mam drugi egzemplarz LG G3 obecnie. Pierwszy działał ok, nie narzekałem, z rok był ze mną ale ostatecznie się okazało, że łapanie fixa w 20 sekund czy czasem minutę oraz sporadyczne problemy z dokładnością były winą danego egzemplarza. Druga sztuka jaką mam łapie fixa w dwie sekundy, trzyma zasięg jak złoto itd. Okazuje się, że pierwsza sztuka była nieco walnięta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Strava na windowsa to Cyclers jedna z najleprzych, jest też Striver ale on jest płatny żeby uzyskać pełną funkcjonalność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Aplikacja odpowiada jednak za częstotliwość wysłania sygnałów. Im częściej tym dokładniej, ale bateria cierpi bardziej. Sam używałem najpierw endo a teraz stravy. Różnica jest widoczna. Oczywiście ten sam telefon. Ale największą poprawę przyniosła wymiana telefonu na nowszy i w dokładności, i w szybkości lapania sygnału czy zużycia baterii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Używałem parę lat aplikacji na Androidzie. Problemy z zawiechami apki po rozmowie lub zrobieniu foty przesądziły o zakupie najprostszego turystycznego Garmina. Mam więc rozbudowany licznik rowerowy z altimetrem wg danych z GPS, ciągłym podświetleniem w razie potrzeby i zapisem przebytej trasy. Różnica wskazań pomiędzy Garminem a dobrze skalibrowanym licznikiem Sigmy 12.12 wynosi 20 metrów na dystansie 8,8 km. Problemu sobie z tego nie robię, bo zanim Sigma się załączy koło robi najmniej 2 obroty a to już jakieś niecałe 5 metrów (29er) Po jeździe wgrywam plik Gpx z przebytej drogi na swój profil Endomondo. Ślad jest znacznie dokładniejszy od tego rysowanego przez gps smartfona , wystarczy się przesunąć 2-3 metry w bok i widać "ząbek" w śladzie tam gdzie aplikacja rysowała linię prostą. Wiem że odp. nie w temacie bo szukamy aplikacji na WIN ale smartfon to zawsze półśrodek. Raz lepszy raz gorszy ale zawsze. Najtaniej to Garmin Etrex 10 (turystyczny) lub Edge 200 (rowerowy). Oba są bez mapowe z opcją jazdy po śladzie. Do nawigowania i orientacji używam LocusaFree , zawsze wiem gdzie jestem i którędy teraz. Do tego ekran 5"HD lepiej służy oglądaniu mapy w Locusie. Nie wiem czy wyszedł już LocusFree na Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.