charciarz Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Panowie, nigdzie nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi, tematów rzeka. Całkiem się zajechała manetka na kierownicy i nie reaguje na żadne polecenia. Jak ją wcisnę to już nie odbija. A jak ją siłą szarpnę to linki nie ciągnie ze sobą wcale. Żadnej reakcji. Tłumik śmiga elegancko. Więc jakie manetki będą kompatybilne z tym widelcem? Nie kupię więcej pushlocka bo to konstrukcyjna porażka. Poplock będzie pasował, ciąg linki jest ten sam? Czy manetki sr suntour działają zgodnie z widelcem rock shoxa? Miał ktoś już doświadczenia związane ze zmianą manetki widelca? Z racji udziału w maratonach możliwość blokowania widelca jest bardzo wymagana, proszę o radę. Edytowane 10 Marca 2016 przez charciarz Cytuj
woojj Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Poplock jest prostszy w budowie i niezawodny i będzie działał. Cytuj
bobiik Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Poplock bedzie działał ale manetka to nie wszystko. Ważną role spełnia tu pancerz. Musi być odpowiednio docięty i ułożony. Bez tego nawet manetka z kosmiczną technologią nie będzie dobrze działać. Cytuj
charciarz Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Pomyliło mi się pushlock, manetka pushlock w tej rebie była, a myślę nad poplockiem. No właśnie sprawa jest dość skomplikowana i nie mam pojęcia co dumać. W drugim rowerze mam poplock i śmiga aż miło. Też dużo czytałem o tym ciągu linki i sam nie jestem pewny Cytuj
RafalSC Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 No właśnie - podobno pushlocki to badziew jakiś co się zaciera. mam widelec bez manetki i nei wiem co kupic do niego. Jaka jest długośc linki ciągniętej w manetcke Pushlock MMX dla reby czy Sid Solo air? Teraz zalożyłem manetkę z Foxa i śmiga! Cytuj
misiojedzie Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Ja też mam pytanie dotyczące blokady z manetki. Jedziemy powiedzmy na sagu 20% lub więcej i zablokujemy widelec. Skok ma się wyzerować od razu w sensie blokada ma wycisnąć lagi na max w górę? Cytuj
piciu256 Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 nie, po 1sze reba się nie blokuje na sztywno, a po 2gie działa to tak że jak zablokujesz na wciśniętym to kiedy się wyprostuje- blokuje w miejscu po wyprostowaniu, więc można blokować nawet na całkowicie wcisnietym. Cytuj
misiojedzie Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) No to że na 100% sztywno nie zablokuje to wiem bo na blokadzie ugnie się nawet do 10-15%, zresztą reba nawet na bloku wpada przy samej jeździe bez nagłych przeszkód na kilka mm tak jakby ustawić jej sag na powiedzmy 3-5%. Interesowało mnie właśnie to w którym konkretnie momencie następuje zablokowanie, ale że jeżdżę na sagu 10% to podejrzewam że u mnie po krótkiej chwili od wciśnięcia manetki (też mam omawianego tu pushlocka). Dzięki za szybką odpowiedź i leci plusik btw czytam ten Twój podpis za każdym razem kiedy widzę Twoje posty i zawsze zastanawiam się ocb z mocą kappy Edytowane 26 Marca 2016 przez misiojedzie Cytuj
piciu256 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 w sumie to o nic, po prostu chciałem mieć oryginalną sygnaturę (i według mnie to najlepsza emotka[emoji14]) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi