be4youdie Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Witam!Mam mały problem z uszczelką - gdzieś mi wystrzeliła przy rozkręcaniu i przepadła - w hamulcach Avid DB1. Może ktoś z Was wie, jak się nazywa ta uszczelka i wie gdzie ją można dostać? Poniżej zdjęcie schematu układu hamulcowego i zaznaczenie o którą część mi chodzi. Cytuj
pawel2208 Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Zmierz średnicę gnizda uszczelki, kup o-ring o takim wymiarze i na wszelki wypadek o zbliżonej średnicy. Kosztują grosze Cytuj
be4youdie Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Dzięki za pomoc. Myślałem, że ktoś będzie znał numer tego o-ring'u albo wymiary, ale będę musiał zmierzyć i coś dopasować Cytuj
tobo Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Numer tego oringu to kod podany pod rysunkiem, cały zestaw elementów zacisku. Zrób wycieczkę po serwisach zapytaj może mają złomowanego Avida i uszczelke z zacisku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi