Cona78 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 W rowerze szosowym mam korbę Ultegry i pedały PD-A600. Blok w bucie mogę przesunąć o 2mm a to za mało, chciałbym z 1cm. Znacie jakieś rozwiązanie?
Cona78 Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 no super, najmniejszy rozmiar extendera to 20mm, a ja bym chciał 10-15mm.
siimon Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Mniej się nie da bo gwint musi sie gdzieś schować.
BikerLight Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Jeszcze pozostają rozwiązania inwazyjne czyli ingerencja w podeszwę buta... chociaż większe pole manewru by było przy butach i blokach MTB niestety.
Kolmark Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Teoretycznie dajesz dwie dodatkowe podkładki 2,5mm pod łożyska suportu i dwie na osie pedałów i masz 1cm. Linia łańcucha zepsuje się o 2,5mm, chyba do przeżycia, pod warunkiem, że wystarczy długości osi korby. Inne rozwiązanie: szukasz cierpliwie korby o q-faktor większym na tyle, żeby wystarczyło dołożyć podkładki tylko na osie pedałów, wtedy linia łańcucha zostaje nienaruszona. Trzeba to dokładnie pomierzyć, podejrzewam, że na osie pedałów da się bezpiecznie zastosować podkładki 3mm, a może i nawet 5mm. W tym kierunku bym szedł, tzn. w efekt sumy drobnych zmian Może inne pedały plus kombinacja podkładek? Najlepsze rozwiązanie to te dokręcane dystanse niestety.
Cona78 Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Potrzebuję 10-15mm na pedał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.